Avatar uživatele
Zlatý

Znáte zajímavý recept na tuhle kočku? A víte, jak vůbec chutná?

Kamarádka právě v Norsku ulovila tuhle mořskou kočku (vlkouše).
http://www.ulozisko.sk/…

http://www.ulozisko.sk/…

Mám slíbenou půlku. A po mně se chce, abych vymyslela nějaký recept, až ji doveze domů. Nemáte někdo zkušenost s tím, jak tahle ryba vůbec chutná?
Btw - našla jsem pár receptů - třeba s anýzem nebo na karbanátky, ale přijde mi to k té obludě takové nezajímavé...
Doplňuji:
Díky všem za rady a názory (i v diskuzi).
Zaujalo mne v odkazu od brilianta, že zrovna hlava - ta největší vlkoušova "ozdoba" - má mít to nejchutnější maso. No... Uvidíme ...:-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Pokročilý
 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Tady určitě něco vybereš. Dobrou chuť.
https://www.email.cz/…


Avatar uživatele
Pokročilý

Fůůůůj, tak to bych nepozřel, i přesto, že mám ryby rád. Ježíši, já mám husinu snad všude. Promiň, ale to je jen můj názor.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

IQ tykve: Ale prosimtě:), když tomu ufikneš palici, vocásek (nebo ty pazourky co to má), pěkně to rozporcuješ a připravíš - pak budeš mlaskat jak divej:-)))))
Uslyšíš jenom - mořská ryba, exotika, samé omega tři a šest nenasycené mastné kyseliny - chápu, jen ten ksicht nesmí člověk vidět!:-D)))))

To máš to samé, jako když se někdo zamiluje na internetu!!!:-))))

Avatar uživatele

anonym

Tedy ryby je to nádherná (pro nás se zvrhlým vkusem) já bych si jí ochočila!
Jinak já čerpám většinu receptů ze staré knihy "Rybí kuchyně" od Jindřicha Vaňhy a když jsem hledala v receptech, tak jsem našla jen mořského vlka . Je to stará kniha, některé názvy se pozměnily. Ale slova pana Vaňhy platí dodnes: "Jest jasné, že pouhý nadbytek rybího masa nebyl by sám o sobě schopen rybu u nás zdomácněti, kdybychom ji neuměli tak upraviti, jak toho její osobité aroma a složení vyžaduje. " Tak dobrou chuť ! :-)))

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

Bohemica: Dík:-) Mně přijde ta obludka docela roztomilá, sdílím tvůj názor. Ale už je zmražená, takže z mazlíka asi nic nebude. Jinak - našla jsem i zajímavou úpravu od mého guru - Viléma Vrabce, ale líbí se mi i nápady, které mi poslal briliant. Bude asi "kočičí" hostina.:-))

Avatar uživatele

anonym

Máš šikovnou a nesobeckou kamarádku!

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

Jo, je bezvadná:-) Představ si, že je tam s manželem a bandou rybářů (jezdí každý rok) a jen ona se může (zatím) pochlubit touhle kočkou. Dovedeš si jistě představit tu upřímnou radost pánů rybářů...:-)

Avatar uživatele

anonym

Ošklivka to ale je,to se musí nechat.Co kdyby jste jí holky raději nejedly?Ty počkej,až chytí něco hezčího.Tuhle ať zbodne na místě s nějakým hezkým Norem.

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

Aháá! Takže diskriminace? Papáme jenom krasavce? Hhh:-D
No...Má i tohohle halibuta, který se baští u náš ostošest - ale že by byl hezčí? :-))
http://www.ulozisko.sk/…

Avatar uživatele

anonym

Je,je krásnější.Tohohle fešáka si nech.Jestli je to kámoška dobrá,nebude chtít půlku,bude již syta a ty máš na vánoce vystaráno.Hlavičku s ocáskem dáš jako dárek Briketce jako omluvu,žes tu ošklivku přirovnala k jejím miláčkům.To ti stejně jen tak neprojde,těš se!

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

Huráá já se budu těšit na vánoce jupíí :))

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

Ty myslíš jako ke kočkám? To jsem si nevymyslela, tak to je:-)
http://www.casopisrybarstvi.cz /…

Avatar uživatele

anonym

Zlatý kočky!Ale vyřiď kámošce gratulaci,kdejaký chlap by se pyšnil tímto úlovkem.

Avatar uživatele
Pokročilý

IQ tykve

Tak to ti dávám zapravdu, co oči nevidí, žaludek pozře,ale i tak mám zkaženou snídani. :-)

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

Hhh:-)
Děláš, jako bys se už chystal k nám ke stolu...:-))
(No co, alespoň neubude:-)))

Avatar uživatele
Pokročilý

IQ tykve

Jaká že je nabídka ke snídani ? :-)

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

My u nás nesnídáme:-) Voda s citrónem a zelený čaj:-)
(Musím vytrávit (na tu kočku):-)))

Avatar uživatele
Pokročilý

IQ tykve

Znáš tu pohádku ... husu do trouby, pivo pod lavici... :-)

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

:-)) Jasně. Jen mi přijde, že dneska už to ani není pohádka:-)
Ale my dlabanec před návštěvami nezastýláme, my jim radši rovnou neotvíráme:-)

Avatar uživatele
Pokročilý

IQ tykve

Hotová Pandrholka! :-)

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

Ale ne, o mláto bych se rozdělila:-))))
(Možná ..:-))

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.