Avatar uživatele
Kostík

Z čeho se vyrábí polévkové koření magi

Já tvrdím, že z kostí a manžel, že z rostlin,
kdo to ví ať mi odpoví,
děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5126 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Tekuté polévkové koření Maggi obsahuje:
pitnou vodu, jedlou sůl, chuťové látky (glutamát sodný, sodné soli 5´-ribonukleotidů), kvasný ocet, glukózu, kvasničný extrakt, aroma.
Zatímco bujóny Maggi jsou kvalitnější a
podle použitých surovin rozlišujeme bujóny hovězí, drůbeží, rybí, zeleninové, houbové, atd. Jak už jsme si řekli, masové bujóny obsahují nejenom extrakt z příslušného druhu masa, ale i sušené mleté maso. Naproti tomu zeleninový bujón MAGGI neobsahuje žádné živočišné bílkoviny a je proto vhodný i pro vegetariány.
Takže máte pravdu oba dva.
http://www.nes­tlefs.cz/produk­ty_detail.asp?id=96&seg­ment=&kategori­e=7&znacka=2&hle­dat=

Zdroj: http://recepty­.centrum.cz/va­rime/2002/10/3­0/clanky/vyva­ry-a-bujony/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ReHu

Já si také myslím, že těch rostlin tam moc není. Všichni víme, jak dodavatelé a výrobci mlží a tají a hooodně snižují náklady. Takže to vidím tak, že pokud to je uvedeno od dodavatelů, je to napsáno tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá, čili, že výrobek obsahuje spoustu sajrajtu, dochucovadel,atd. více méně umělých a trochu toho výtažku, aby se to dalo nazvat přírodně identické a podobně.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
grifin

Kostíku,radím Ti –nepoužívej to! Dělá se to
i z kostí a mas.zbytků.Náš doktor na vojně
před tím varoval-není to dobré na játra!!
Je dostatek přírodního koření (a pro muže-dobré)-libeček,česnek,pe­trželka!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Miroslavst

Kostíku vyhrála jsi-ty máš pravdu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal

Z kostí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Pisatel

Ať už z kostí, nebo rostlin, nemyslím, že to je něco, co je potřeba do polévky dávat. Já třeba bujóny apod. vůbec nepoužívám. Přijde mi lepší si udělat vývar normálně a dokořenit si to podle chuti – koncekonců těch receptů na výběr je fakt spousta: https://www.nej­recept.cz/kate­gorie/polevky , takže není ani potřeba nic složitého vymýšlet. Obecně mi přijde zdravější se vyhýbat zpracovaným potravinám a pochybným dochucovadlům.

Avatar uživatele
Pres dívka

Podobné koření se vyrábí hydrolízou bílkoviny – buď živočišné kosti a jiné zbytky, nebo rostlinná většinou asi získaná ze sóji

před 3086 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek