Avatar uživatele
Registrovaný

Vinný kámen

Zdravím!
Budu dělat Heart patterned cake roll. V receptu je potřeba vinný kámen. V čem se to liší od kypřicího prášku? Mohu nechat kypřicí prášek?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Kypřící prášek nízkoteplotní ( kyne to rychle a při nižších teplotách- před pečením) má toto složení
dihydrogenfosforečnan vápenatý, hydrogenuhličitan vápenatý a škrob.

V poslední době se začíná používat místo dihdrogenfosforečňanu vápenatého
používat hydrogenvinan draselný , jež je hlavní složkou vinného kamene. Ve vinném kameni je ale ještě celá řada organických i anorganických složek. Ostatní příměsi zůstávají.

Kypřící prášek jako kypřící prášek. Nikdy to není samotný vinný kámen!!


Ještě jsou kypřící prášky vysokoteplotní. Kynutí začíná až v troubě při vysoké teplotě. Složení je stejné jenom místo dihydrogenfodforečňanu vápenatého či hydrogenvinanu draselného se používájí síran hlinito-sodný nebo fosforečnan hlinito-sodný nebo dihydrogendifosforečnan sodný[7. Jedlá soda a škrob jsou taktéž přidávány.
Doplňuji:
Kdyby jste viděli ten sajrat vinného kamene seškrabaný z nádob kde zraje víno, tak se vám bude zvedat žaludek.

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.