Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.srpen 17:52

Kypřící prášek nízkoteplotní ( kyne to rychle a při nižších teplotách- před pečením) má toto složení
dihydrogenfos­forečnan vápenatý, hydrogenuhličitan vápenatý a škrob.

V poslední době se začíná používat místo dihdrogenfosfo­rečňanu vápenatého
používat hydrogenvinan draselný , jež je hlavní složkou vinného kamene. Ve vinném kameni je ale ještě celá řada organických i anorganických složek. Ostatní příměsi zůstávají.

Kypřící prášek jako kypřící prášek. Nikdy to není samotný vinný kámen!!

Ještě jsou kypřící prášky vysokoteplotní. Kynutí začíná až v troubě při vysoké teplotě. Složení je stejné jenom místo dihydrogenfod­forečňanu vápenatého či hydrogenvinanu draselného se používájí síran hlinito-sodný nebo fosforečnan hlinito-sodný nebo dihydrogendifos­forečnan sodný[7. Jedlá soda a škrob jsou taktéž přidávány.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.srpen 12:16

Kypřící prášek nízkoteplotní ( kyne to rychle a při nižších teplotách- před pečením) má toto složení
dihydrogenfos­forečnan vápenatý, hydrogenuhličitan vápenatý a škrob.

V poslední době se začíná používat místo dihdrogenfosfo­rečňanu vápenatého
používat hydrogenvinan draselný , jež je hlavní složkou vinného kamene. Ve vinném kameni je ale ještě celá řada organických i anorganických složek. Ostatní příměsi zůstávají.

Kypřící prášek jako kypřící prášek. Nikdy to není samotný vinný kámen!!

Ještě jsou kypřící prášky vysokoteplotní. Kynutí začíná až v troubě při vysoké teplotě. Složení je stejné jenom místo dihydrogenfod­forečňanu vápenatého či hydrogenvinanu draselného se používájí síran hlinito-sodný nebo fosforečnan hlinito-sodný nebo dihydrogendifos­forečnan sodný[7. Jedlá soda a škrob jsou taktéž přidávány.
Doplňuji:
Kdyby jste viděli ten sajrat vinného kamene seškrabaný z nádob kde zraje víno, tak se vám bude zvedat žaludek.