Avatar uživatele
Pokročilý

Vadí něčemu, když jeden den udělám vývar, nechám vychladnout, druhý den z něj uvařím omáčku a uložím do ledničky?

Vím, že se ohřívané jídlo nemá dát znovu do ledničky, pokud je vývar ale hodně mastný, nechám do druhého dne vychladit, abych sebrala tuk...nevím ale jak to pak je s tím množením bakterii/kažením jídla apod. :)
Doplňuji:
Super děkuji :) Ještě mě napadlo, pokud bych to samé udělala se zmraženým vývarem, tj. uvařila a dala zas do ledničky, je to ta samá situace?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

nevadí to ničemu...čistý kvalitní masový vývar vydrží v lednici bez problémlů několik dnů...a uvařený vývar NENÍ ohřívané jídlo...a mimo jiné, i to se klidně do lednice může znovu dát....když už není nějak moc staré...
Doplňuji:
a proč chceš zmražený vývar znovu vařit???...nechápu...už je přece uvařený...ten jen vyndej z mrazáku do lednice a nech ho rozpustit (nebo si pomoz v mikrovlnce)...a pak z něj vař omáčku a teptve tu dej do lednice...

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Nevadí to ničemu - čistý vývar je velmi trvanlivý.
Doplňuji:
Ani zmražení - rozmražení vývaru nevadí.


Avatar uživatele
Zlatý

V ledničce se mu nic nestane. Můžeš to klidně tak udělat.


Avatar uživatele
Stříbrný

Po schladnutí dej do lednice. Pokud jej nespotřebuješ do 3 dnů. nalej do mističek a zamraž. Já si jej dávám do krabiček od Ramy a je to tak jedna slušná porce, Mám uvařenou a zmraženou zeleninu a játrové morkové houbové a šunkové knedlíčky ty si postupně do vývaru přidávám.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.