Avatar uživatele
Registrovaný

Švestková přesnídávka - poradíte, jak na to?

Ahoj, máme hodně švestek. Dá mi někdo recept na švestkovou přesnídávku?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Pokročilý

přímo přesnídávku jsem nenašla ale tento recept je podobný
nutela ze švestek
Ingredience:
cukr krupice 1 kg
kakao 200 g
švestky 1 kg
Postup přípravy receptu:

Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozmixujeme. Pak přes jemné sítko přecedíme.

V hrnci smícháme švestkové pyré, kakao, cukr a vaříme při mírné teplotě asi půl hodiny.

Teplou hmotu na nutelu ze švestek rozdělíme do čistých uzavíracích skleniček a sterilujeme přibližně 20 minut.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Já ji dělám takto:

CCa stejné množství očišťených jablek a vypeckovaných a omytých švestek vařím do poloměkka (ne příliš dlouho a jen v nejnutnějším množství vody).
Po té vše rozmixuji (poslední dobou ani ne úplně do hladka, ale to záleží na tom pro jak staré dítko to budete dělat). Vodu neslívat!!!
Po té dle množství přidám trošku gustinu (čistý kukuřičný škrob) a ještě chvilku za stálého míchání povařím do jemného zhoustnutí. Lze osladit, ale já nesladím, když nejsou jablka kyselá tak to vůbec není potřeba.

Naplním do skleniček od výživy a po vychladnutí mrazím. Připadá mi to lepší než zavařovat, ale samo ani s tím by neměl být problém.

Když slijete před mixováním část vody, není potřeba zahustit, ale mě přijde toho výluhu líto ;-) a s tím "pudinkem" je to dobré.


Avatar uživatele
Pokročilý

Univerzální návod na jakékoliv ovoce.

5 kg ovoce

trochu vody

3 vanilkové pudinky

1/2 kg cukru

Různé ovoce vaříme 20 minut s trochou vody, vanilkové pudinky uvaříme v 1 1/2 l št'ávy, kterou pustilo ovoce a 1/2 kg cukru. Ovoce rozmixujeme a přidáme pudink uvařený ze št'ávy z ovoce a cukru. Naplníme do skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut.


Avatar uživatele
Pokročilý

2,5 kg vykrájených švestek, 0,5 kg cukru, 2 vanilkové pudinky, 3/4 l vody
Vykrájená švestky nakrájíme na menší kousky a s vodou rozdusíme. Přecedíme a rozmixujeme. Ve šťávě uvaříme pudink a vychladlý zamícháme do rozmixované směsi a přidáme cukr. Důkladně promícháme a plníme do skleniček, sterilujeme při 80 °C asi 20 minut. Pokud chceme udělat jinou příchuť, je možné přidat kompot nebo syrové ovoce, které je však nutné rozdusit spolu s švestky

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.