Avatar uživatele
Bronzový

Proč se říká že je rafinovaný cukr nevhodný nebo "nezdravý"?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Rafinovaný cukr má v lidském těle stejné účinky jako nerafinovaný !! Je jenom otázkou zda všechny látky které se několikanásobnou rafinací zkoncentrují v melase jsou lidskému tělu prospěšné !!!Já jsem přesvědčen že řada z nich je škodlivější než čistý cukr.
Doplňuji:
Hlavní metoda rafinace( čištění) cukru je krystalizace a promývání krystalu na odstředivce. Nikoliv bělení. Bělení je jenom nevýznamná kosmetická úprava cukru !!

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Nejpoužívanější surovinou pro výrobu cukru je u nás cukrová řepa. Vyrábí se z ní cukr bílý, který se řadí mezi potraviny rafinované. Rafinovaný cukr prochází při své výrobě procesem bělení, tedy chemickým procesem, při němž je cukr zbaven veškerých minerálních látek a důležitých vitamínů, především také zbytkové melasy, která cukr obohacuje o cenné minerály.
Zdroj :
http://www.nazeleno.cz/…


Doplňuji:
mosoji,
jen jsem kopírovala co
je v článku o té rafinaci :)


Avatar uživatele
Stříbrný

Bílý rafinovaný cukr obsahuje prakticky pouze čistou sacharózu, nic víc: všechny vitaminy a minerální látky jsou při jeho výrobě odstraněny. Ke správnému zpracování cukru trávicím ústrojím jsou ovšem potřeba, takže nezbývá, než si je vzít přímo z těla. Konzumací bílého cukru se ochuzujeme o vitaminy řady B a minerální látky vápník a hořčík, fosfor, železo, chrom a mangan.

Dvacet až třicet prvků, součástí cukrové řepy, jsou při výrobě odstraněny. Po jídle se cukr dostává velmi rychle ze střev do krve a odstraňuje únavu. Jenže v krátkém čase dochází k větší únavě až ochabnutí. Při náhlém zvýšení hladiny krevního cukru nastává zvýšený přísun inzulínu do krve, což způsobí nepřiměřeně velký pokles glukózy a v důsledku toho opět zvýšení únavy. Po požití cukru má člověk pocit rychlého nasycení.

Hlavní rozdíl mezi bílým a hnědým cukrem je v tom, že ten tmavší neprošel chemickým procesem zvaným rafinace, při kterém se přírodní cukr čistí od zbytků melasového sirupu a vlákniny. Zastánci přirozené stravy proto o takto upraveném cukru hovoří jako o bílém chemickém jedu, který tělu nepřináší vůbec nic dobrého.

Hnědý cukr oproti tomu obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály, které se během zpracování bílého cukru ztrácejí. Avšak pozor, množství prospěšných látek je v hnědém cukru naprosto zanedbatelné, a proto se ani on nedá doporučit jako součást zdravé výživy.
Zastánci přírodního cukru tvrdí, že je pro naše tělo snáze stravitelný a už to považují za výhodu.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

navíc třtinová melasa má příznivé
účinky na klouby i jen její extrakt
kamarádka ho pije každý den, ale
je o dost drašší..
http://www.docsimon.cz/…

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zdraví

Zlatý Drap 1605
Zlatý mosoj 1494
Zlatý marci1 1277
Zlatý hanulka11 1030
Zlatý annas 990
Zlatý gecco 737
Zlatý briketka10 714
Zlatý quentos 713
Zlatý iceT 565
Zlatý arygnoc 499

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.