Avatar uživatele
Pokročilý

Proč máme domácí uzené klobásy vevnitř zelené

Mícháme,udíme podle receptu a už podruhé máme vevnitř na nakrojení, zelený prostředek. Chuťově jsou dobré, ale barva odpudivá... Kde děláme chybu?
Doplňuji:
Maso pomeleme (pokrájíme), ochutíme vším (obyčejnou sůl, česnek, pepř, kmín, papriku atd...), zamícháme a necháme v chladu odležet jen do druhého dne. Udíme při 70°C asi 6 hodin.
http://www.rajce.net/…

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Bronzový

Na solení jste nepoužili rychlo sůl,pouze obyčejnou,nebo mořskou.To se vám může stát i při uzení masa.
Doplňuji:
Rychlo sůl si můžeš vyrobit sám.V drogerii koupíš Dusičnan draselný, (KNO3), , nebo salnytr . Je to samé. Smícháš 1Kg soli, 3 Dkg dusičnanu,3 Dkg cukru. Toť vše a solíš dle receptu nebo chuti.Ale i tak nejlépe přes noc nechat klobásy odležet a pak udit.Jinak se dá hotová koupit v řeznictví.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Běžná sůl potřebuje delší dobu pro naložení masa, váš recept je pro použití rychlosoli (Praganda).
Zkušenost


Avatar uživatele
Zlatý

Možná špatný recept, možná špatně naložené a mizerné zpracování.


Avatar uživatele

Není zelená jako zelená...
Jde o skutečně "zelený prostředek" a nebo jen zelenkavé pablesky na plože překrojeného masa?
Vyfoť řez, dej fotku na net a sem odkaz na ni. Uvidíme.
;-)


Avatar uživatele
Bronzový

Pošly kobásy, tak kilo až dvě. Zhodnotím je a třeba na něco přijdu :D
Doplňuji:
Klobásy nepošly, pošli klobásy.


Avatar uživatele
Zlatý

Pokud jsou klobásky zevnitř zelené, pravděpodobně je chyba při naložení. Maso, které je pomleté(pokrájené) na klobásky je třeba nasolit. Já mám poměr 2 dkg soli na jedno kilo masa. Masu řádně promíchám a vložím do vhodné nádoby, upěchuji a dám do chladu, kde maso odpočívá až 4 dny a nikdy se mi nestalo, abych měl klobásky po vyuzení v takovém stavu jako popisuješ.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

arygnoc

po vyhodnotení fotografie:

málo vyúdené, vnútri surové.

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

arygnoc. kde pak,jen jsou špatně naložeé

Avatar uživatele
Zlatý

arygnoc

no, chcelo by to koštnúť, to by sa potom vedelo raz dva.

;)

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

našla jsem bezvadný návod ke stažení :))
http://www.google.cz/…

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.