Avatar uživatele
Registrovaný

Proč je můj trojobal po usmažení jako kámen??

Strouhanka koupená dnes v ALBERTU vypadala spíše jako písek... MASO NA ŘÍZKY bylo Z KYTY, po usmažení se trojobal přetvořil na trdou krustu ohrožující zuby a snad by bylo lépe se nepokoušet takovou krustu jíst, ale spíše lámat, jak je tuhá a kompaktní.
Je na vině moje neumětelství, či je závada jinde ??
Děkuji, Suchr

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Já bych to viděl z jiného směru než kolegové, kteří tady meditují nad způsobem přípravy... Problém bude v té strouhance. Kdo ví, co tam Alberťáci nastrouhali. Já bych si nikdy strouhanku nekoupil, ty dva - tři suché rohlíky/housky si vždycky usuším a nastrouhám či jinak nadrtím. Ze stejného důvodu, jako bych si nekoupil třeba hotovou masovou směs na sekanou.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

I obalit řízek je umění. No, s kýty je taky dobrý, ale krkovička je krkovička. Maso naklepat, posolit, popepřit, vložit do hladké mouky, rozšvrlaného vejce (přidat minerálku, mléko, pivo...) obalit ve strouhance, lehce přitlačit aby neopadala a na rozpáleném sádle smažit dozlatova, posléze řízek dát do hrnce s troškou vody na mřížku a na chvilku přikrýt . A to opakovat až usmažíš 10-20-30 řízků. :-)


Avatar uživatele
Pokročilý

Barbakanovi barbarské chutě neber v potaz. Smažil jsi na oleji nebo na sádle ? Pokud na oleji na jakém ? Smažil jsi na pánvi nebo ve friťáku ?


Avatar uživatele
Zlatý

Já řízky proliju vařící vodou hned po vytažení ze sádla. Dělá to moje máma a dělám to taky.


Avatar uživatele
Pokročilý

To bude masem, i když se kýta jeví lákavě, je na řízky tuhá. A jestli jste to smažil i v tom friťáku, tak by to byla podrážka i s vlasní strouhankou.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

Kura, ve friťáku smaží barbar, nikoliv barbakan!

Avatar uživatele
Bronzový

chachar1922

Barbakane "posléze řízek dát do hrnce s troškou vody na mřížku a na chvilku přikrýt"

Tohle slyším poprvé, jaký to má vliv na řízek, proč se to dělá ?
Díky za odpověď :)

Avatar uživatele
Zlatý

Lamalam

Řízky jsou krásně vláčné a trojobal je nadýchaný. Je stará praxe a dělám to taky.

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

Aby si nekřupal to, co Hledač.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.