Avatar uživatele
Registrovaný

Poradte mi jak nejlepe obalit rizky, tak aby po upeceni rizku nebyla stouhanka tvrda a maso bylo mekke?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Dobrý den.Aby byl řízek měkký,záleží na tom,z jakého druhu masa je. U krkovice je to bez problémů. Když je děláte z kýty,je nutné maso nechat tzv. vyštěpit (vyzrát). Znamená to,že kýtu na neděli,koupím ve středu nebo ve čtvrtek. Nakrájím,rozložím na tác,uložím do lednice. "Šťávu",která z masa vyteče postupně odstraňuji. Maso se tak zbaví všeho nedobrého (kyselina mléčná ap.). Před přípravou maso osuším (neoplachuji!). Obal každý dělá podle sebe. Maso po usmažení, (podle mne jsou řízky vynikající z horkovzdušné trouby), je i z kýty křehké a dobré. A dělám to tak i s jinými druhy masa.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Já mám zkušenost jak řízky obalím dopředu a nechám ležet obalené tak pak strouhanka je tvrdá po usmažení a řízek není pěkně nadýchaný. Nejlépe... do vajíčka přidám pivo -pěkně rozšlehám a obaluji a hned smažím v rozpáleném oleji a řízečky jsou jedna báseň


Avatar uživatele
Stříbrný

Nejlepší jsou z krkovice.
Zásadně čerstvá strouhanka!
Nenechat stát.
Okamžitě smažit na sádle a pěkně pomalu.


Avatar uživatele
Zlatý

Spoměl jsem si babička když je udělala tak je dávala do kastrolku na pařáček aby se udrželi teplé bylo tam trocha vody .A také se můžete podívat se sem

Zdroj: http://www.odpovedi.cz/otazky/ smazeni-rizku


Avatar uživatele
Zlatý

Moje mamina ještě před smažením "protáhne" řízky znovu vajíčkem.
Zejména vnuci toto vyžadují.
Dobré je také to, že strouhanka není všude a i v pánvi jí je méně.


Avatar uživatele
Bronzový

jak už psala hanulka11 taky se mi osvědčilo smažit hned po obalování, nenechat dlouho ležet a doporučuju na smažení místo oleje použít vepřové sádlo a smažit pěkně pomalu dozlatova

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.