Avatar uživatele
Zlatý

Poradíte recept na kapra?Ne smaženého!

Doplňuji:
Děkuji všem!
Udělala jsem ho takto:Porce kapra jsem pokapala citr. šťávou, sůl, pepř, ml. kmín. Na dno pekáčku cibule na kolečka,pár plátků rajčat,na to rybu kůží navrch,na každou porci plátek česnek.boku/nebo angl.sl./a plátek másla.Podlít trochou bílého vína,péct přikryté 20min/200°C a pak ještě odkryté až je slanina pěkně opečená.Bylo to mňam...

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý
 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Kapr se dá vykostit. Seříznou se filátka kůže stáhnout.Obaím to v mouce pokmínínuji a pomalu peču na másle z kouskem citronu i z kůrou. Která rybu navoní.Bzambory a osminka citronu na pokapání každý si jej vymáčkne podle chuti. Až se mi zbíhají sliny zítra jdu nějakou rybu schánět.
Doplňuji:
Škoda že v místním potoce ryby nejsou hned bych na ně šel.


Avatar uživatele
Bronzový

Kapra nesnáším, ale od známých jsem ochutnala zapečenýho kapra se zeleninou, a bylo to úžasný! Vůbec to nebylo cítit takovou tou rybí chutí, pro něj typickou... Zkuste mrknout na net, jestli na to někde nebude recept, protože to opravdu stálo za to! :)


Avatar uživatele
Zlatý

http://www.mrk.cz/…

http://recepty.centrum.cz/…

http://www.rybadomaci.cz/…

A myslím, že na ty stránky taky budu muset někdy zavítat :) U nás se kapr nikdy nejedl, dokonce ani na vánoce ne. Měli jsme ho jednou jedinkrát, smaženýho - a nechutnal nikomu. No ale když se vybere ten správný recept...možná že k nám na starý kolena zavedu nový tradice! :))


Avatar uživatele
Stříbrný

Porce kapra dám na alobal,pokapaný olivovým olejel,rozložím na něj kolečka(můžou být i kostky) zeleniny,posypu kořením na ryby,zakápnu olejem,peče se 30-40 minut.
Dá se také upéct celý v alobalu,vnitřek vytřu česnekem.Před dopečením alobal otevřu.


Avatar uživatele
Pokročilý

Vynikající jsou škvarky z kapra, ale spíš na chuť než na jídlo. Jen kostičky kapra protřepat s hladkou moukou a chilli a pak osmažit do chrupava.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.