Avatar uživatele
Registrovaný

Pletenec s pekanovými ořechy a javorovým sirupem

Prosím, neznáte někdo recept na tento produkt,prodává se v pekárnách asi za 20 Kč.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Podívejte se na stránku Apetitu. Najdete na ní i recept na tento pletenec, ale čtěte pozorně až na konec.

Zdroj: http://www.apetitonline.cz/rec epty/2958-plundrove-testo.html

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Ingredience 1 listové těsto
1 javorový sirup
1 balení pekanových ořechů

Postup Listové těsto rozdělíme na 6 dílků (lze i na 4, aby byli pletence větší). Rozválíme a upleteme pletence. Dáme péct. Před koncem pečení posypeme pekanovými ořechy (aby se trochu opražilli). Nedáváme hned na začátku, protože se může spálit a zhořknout. Nebo je dáme čerstvé, až když jsou pletence upečené polité sirupem. Ještě horké pletence poléváme javorovým sirupem. Nejlepší jsou ještě teplé!

Zdroj: http://www.nadoma.cz/recepty/s lug_188454


Avatar uživatele
Zlatý

Dobrý nápad, také mi chutnají :-). Díky. Recptík kopíruji :-).


Avatar uživatele
Pokročilý

Bože, tenhle zákusek je hrozně mňam !!! Mmj. nevim, kde bydlíš, ale u nás ho maji za 12. V Albertovi. Jen škoda, že se tak drolí - člověk ho musí jíst nad talířkem, jinak je to o tričko... :-D

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Registrovaný

Sjuz

Na 4 pletence:
• 250 g listového nebo plundrového těsta
• 4 lžíce třtinového cukru
• 120 – 160 ml vody
• 1 lžička gelfixu 1:1
• 1 lžička citrónové šťávy
• 3 lžíce javorového sirupu
• 1 lžíce slazeného kondenzovaného mléka
• 30 g másla
• 1-2 lžíce gustinu (jemný kukuřičný škrob)
• 20 g sekaných pekanových ořechů
• 30 g pekanových ořechů na ozdobu
• 1 vejce na potření
V kastrůlku si připravíme karamel ze 4 lžic třtinového cukru a vody. Cukr nasypeme do hrnce, dáme na plotnu a stále mícháme. Postupně začně cukr hrudkovatět a žloutnout. Mícháme, až se všechny hrudky rozpustí a karamel má zlatohnědou barvu. Postupně přiléváme horkou vodu. Nalijeme trochu vody a mícháme. Celá směs začne bublat a voda se velmi rychle odpařuje. Až se směs uklidní přilijeme opět trochu vody. Konzistenci karamelu vyzkoušíme tak, že kápneme trochu karamelu na talířek. Hustota při 50° C by měla být omáčková, po vychladnutí v lednici bude hustá.
Do karamelu dáme 1 lžičku gelfixu a 1 lžičku citrónové šťávy. Povaříme 1 – 2 minuty. Odstavíme z plotny. Do směsi zamícháme 3 lžíce javorového sirupu a 2 lžíce kondenzovaného mléka. Přidáme 30 g másla a necháme ho v teplé směsi rozpustit. Podle konzistence zahustíme náplň 1 – 2 lžícemi gustinu. Na závěr zamícháme 20 g sekaných pekanových ořechů. Krém dáme asi na půl hodiny do lednice ztuhnout, aby se nám pletence lépe plnily.
Těsto si rozdělíme na 4 díly. Díl vyválíme do obdelníku. Těsto potřebujeme složit tak, aby nám náplň nevytekla. Obdelník nařízneme dle obrázku. 3 řezy na kratších stranách a 3 řezy na delších stranách. Doprostřed dáme čtvrtinu připravené náplně. Rohy zahneme a 2 cípy na kratších stranách přeložíme do kříže. Cípy na delších stranách střídavě překládáme do kříže.
Pletence potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme pekanovými ořechy. Pečeme v troubě vyhřáté na 180° C 15 – 20 minut.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.