Avatar uživatele
Bronzový

Okurčičko,okurčičko, ...

závojem Tvým bude sklíčko...., že by okurková sezona? Rychlokvašky jsou v kameňáku,proložené a zatížené,(ne zatížené minulostí,ne ne),ale co takhle recept na klasické ZNOJEMSKÉ OKURKY s jejich nezaměnitelnou nasládlou chutí.Nemá někdo nějaký dobrý vyzkoušený recept?Já jdu zatím zkontrolovat to mléčné kvašení!(annas ,díky za nápovědu,já si ale fakt nebyl jistý,zda mléčné,ale o. určitě umyté !!!).
Doplňuji:
Pro jami155 : při kolika stupních sterilovat?U tak krátké doby asi více než 80 ? Nebo ne, aby nebyla okurková kaše?!

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Já jsem si okurky objednala u zelináře. V pondělí je budu nakládat. Už několik roků používám recept, který jsem dostala od kamarádky. Je pracnější, protože ingredience a nálev dávám do každé sklenice zvlášť. Výhoda - nezůstane mně nálev.

Vložím recept, třeba někoho zaujme.

Dávkování na l sklenici (0,7 l).

5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 1 bobkový list, l žička hořčicového semínka, 3 sachariny, 2 kávové lžičky soli, 1 polévková lžíce cukru, 0,9 - 1 dl octa (jak kdo má rád kyselé).
Okurky naskládat do sklenice, proložit koprem, česnekem, cibulí, křenem,(dávám i feferonku), nalít ocet a dolít vodou z vodovodu, aby byly okurky ponořené, ale nedotýkaly se víčka.

I když umělá sladidla nepoužívám, v tomto případě ano. Vyzkoušela jsem nálev jen s cukrem, není to ono.

Vařit 20 minut na 80 °C. Okurky jsou křupavé.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Ja delam takhle:3,5l vody,1l octa,0,5 kg cukru,10dkg soli,4 bobkace,10 kulicek noveho koreni,mrkev a cibule na kolecka,cesnek nebo chili papricku,pul lzicky horc.seminka.,popripade kdo ma rad snitku kopru.Lak nechat vychladnout,nalit do sklenic s okurkami a steriluju max 4.min,protoze je mame radi chrupavejsi.Kolik sklenic a kolik laku? Na 5kg okurek 3,5l laku,a 12 sklenic 720ml sklenic.
Doplňuji:
Omlouvam se je to opravdu 80 stupnu,voda v zavar .hrnci do puli sklenic,ja to nechavam,jen aby se chytla vicka,nikdy se nam nezkazily.


Avatar uživatele
Bronzový

Dobrý nálev na okurky je: 0,625 l octu, 1,5 l vody, 17,5 dkg cukru, 6 dkg soli, 1 bobkový list, 3 kul. pepře, 3 kul. nového koření - uvařit, sterilovat 15 minut při 100 st. C. Mám dlouhodobě vyzkoušeno, je výborný.

Zdroj: prodavač v zelenině


Avatar uživatele
Pokročilý

především musíte mít okurky se Znojemského kraje,
na naložení ani tak nezáleží,jako na množství sacharidů v hmotě,na době výsevu a sklizně a jlavně na poměru stáří a velikosti
proto Znojemské okurky,dostaly značku EU

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.