Avatar uživatele
Bronzový

Neznáte nějaký recept na přípravu patisonu?Děkuji moc!

Co jsem si vyhledal na netu mě moc nezaujalo.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Tady jeden recept
http://www.toprecepty.cz/…

Recepty pro gurmány
Dalším, i když složitějším pokrmem, je patizon zapečený. Do pekáčku dáme vrstvu pokrájeného patizonu, na to vrstvu rajčat, nakrájenou cibuli, česnek a bazalku. Následuje vrstva paprik. Můžeme přidat nastrouhaný salám. Pečeme asi 25 minut, pak přidáme šlehačku a jen pomalu dopékáme. Na závěr posypeme sýrem. Efektní na pohled je zapečená směs sýrů v patizonu. Patizon vydlabeme, uvnitř posolíme a plníme směsí různých sýrů se smetanou. Pečeme asi 50 minut. Na závěr odklopíme víčko z patizonu a doplníme směs o jedno vajíčko. Vše ještě necháme v troubě dojít. Výborný je také na kostičky nakrájený patizon dušený na smetaně s rajčaty, petrželkou a bazalkou nebo s koprem. Fantazii se meze nekladou, je možné přidávat různý alkohol nebo koření, třeba kari. Konzumace možná i za studena.

http://recepty.vareni.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Tak zkus ještě tento odkaz a snad si něco dobrého vybereš.

Kdybych měl nějaký patizon,tak bych si udělal: Chřupavé patizonové podkovičky plněné sýrem

Zdroj: http://www.toprecepty.cz/vyhle davani.php?hledam=patizon&proh ledavat=1&v_nazvu=1&kategorie= 0&autor=0&hledat=Hledej


Avatar uživatele
Zlatý

Pokud jsi patizon ještě nejedl, vyzkoušej nějakou jednoduchou úpravu (třeba z uvedených výše) ať poznáš jeho chuť. No a jestli už ji znáš a nenadchlo tě to, tak žádná jiná úprava to nijak radikálně asi nezmění..
Já pokud patizon, tak jen: mladé z jedné strany vydlabat, nacpat do nich hezky okořeněnou sekanou ( možno s houbami) - bez rohlíků či strouhanky - a pěkně zapéct až je kůra tmavá, k tomu brambory (a třeba se zelím, nebo bez). Jinak ne e ))
Jo a porcuješ to jako sekanou, "nakolečka" )


Avatar uživatele
Zlatý

nakrájet na kostičky /já okrojím slupku a vnitřek / podusím na oliv. oleji,zaliji rajčat. pyré,okořením fefronkou a uvařím špagety ...poliji tou směsí a posypu strouhaným parmazánem a bazalkou

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.