Avatar uživatele
Stříbrný

Našel jsem veký kotrč. Jak ho nejlépe upravit?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Jako držkovou nebo gulášovou polévku. Je potom neobyčejně chutný.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Zrovna minulý týden jsem jeden našla. Nemám ráda něco "ala", takže držšťkovou mám ráda z držtěk a z kotrče dělám zeleninovou polévku. Každému moc chutná. Kotrč nedorůstá v lednici, ale dá se uchovávat delší dobu v misce s vodou a on se otevře, rozvine, takže to vypadá, že roste. Z odborných knih jsem vyčetla, že kotrč roste stále na stejném místě, takže jestli si pamatuješ místo nálezu, můžeš si pro nějpříští rok zase přijít.


Avatar uživatele
Zlatý

ano taky z něj děláme držkovou polévku a pokud ho máš pěkně celý i s "kořenem ", dej na misku s vodou a bude ti dorůstat


Avatar uživatele
Zlatý

No paráda.
Mimo trojobalu jakkoliv. Navíc je možnost tuto houbu (pokud má nějakou nohu) nechat na chladném místě ve vodě a lze delší dobu odkrojovat horní části-třeba do polévek, pod maso ap.
Praxe

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

tom004

Všechny nápady jsou bezva. Osobně mám nejraději tu držkovou. Jenom dodám, pokud ho dáš do vody k pozdějšímu použití, tak je dobré mít ho na tmavém místě, nejlépe ve tmě.

Avatar uživatele

anonym

Já mám v lednici tmu :))

Avatar uživatele

anonym

delam ho podle int. receptu : vareni.cz



Drštková houbová polévka

Kotrč má příjemnou moučnou, téměř oříškovou chuť. Plně nahradí pravé dršťky.

Postup přípravy receptu

Kotrč musíme několikrát propláchnout, abychom ho zbavili drobných nečistot a jehličí ze všech záhybů. Očištěný nakrájíme na plodnice a dusíme asi 20 minut ve 2 l vody s majoránkou a petrželkou. Pak houby vyndáme a nakrájíme na nudličky.

V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a zaprášíme moukou. Za stálého míchání přidáme koření i sůl. Jíška nám s kořením ztmavne. Postupně přiléváme vývar, který můžeme nahradit i zeleninovým, a 20 minut ji provaříme. Nakonec vmícháme kotrč a prohřejeme.

Podáváme na talíři zdobené snítkou kadeřavé petrželky.

Ingredience

1 - 1,5 lvývar z masoxu 2 lžícemajoránka 500 - 600 gkotrč 1/2 lžičkymletý pepř 2 lžícesádlo sůl 1 lžícemletá paprika 1 lžičkasekaná petrželka 1 kscibule 4 stroužkyčesnek 3 lžícehladká mouka

Avatar uživatele
Zlatý

hanulka11

úplně se mi sbíhají sliny už jsme ho letos taky našli a polívka byla vynikající

Avatar uživatele

anonym

ja uz mela Hanulko polevku letos 3 krat .., uz ji pak nechtela ani sousedka ..., tak jsem si po porcich zamrazila :).. ja uz do lesa ted radsi nechodim .. , pujdu, az bude snih .. :)
-iv-

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.