Avatar uživatele
Registrovaný

Musí se petržel kadeřavá před zmrazením nakrájet na drobno?

Sklidila jsem obrovskou úrodu petržele kadeřavé (ze které mám neskutečnou radost!), a chtěla bych část zamrazit, protože je nemožné, že bychom takové kvantum petržele snědli. Polovinu jsme nakrájeli nadrobno a druhou jsem zatím jen přetřídili. Začíná to být docela úmorné, jsem z toho všeho krájení a třídění už unavená a tak bych chtěla petržel zamrazit takovou, jaká je, tudíž nenakrájenou. Ale nevím, jestli to pro tu petržel nebude devastující, jestli bude po rozmrazení v pořádku. Máte s tím zkušenosti, prosím?

Odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Myslím,že se krájí proto,aby po zmrazení a následném použití se lépe se surovinou manipulovalo.
Nemusíte krájet,stačí hodit i do mixeru a nasekat na drobno,naskládat do krabiček nebo do sáčků po porcích.Ovšem záleží na tom,co z té petržele chcete dělat.


Avatar uživatele
Stříbrný

Pokud ji nenakrájíte (nenasekáte), bude po rozmrznutí zvadlá
a bude se špatně krájet.

Ideální je (jak odpovídá iceT) nakrájenou petrželku zamrazit po porcích,
a pak ji do téměř hotových pokrmů přidávat mraženou (nerozmrazovat předem).


Avatar uživatele
Registrovaný

Já si myslím,že se může zamrazit i v celku ale je třeba ji dát do folie nebo pytlíků po menším množství a těsně před použitím ještě nerozmrzlou nakrájet.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.