Avatar uživatele
Pokročilý

Má někdo vyzkoušený recept na domácí nudle?Podle receptů na netu nám vyšlo tak tuhý těsto,že skončilo jako drobenka.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Mám jeden osvědčený, ale přesný rozpis ti nedám, u nás se to dělalo vždycky od oka. :-)
Jedno celé vejce, lžička slunečnicového oleje, špetka soli a pak přidávám prosátou polohrubou mouku a rukama zpracovávám těsto. Musí být pevné, ale pružné. Vyválím hodně dotenka (musí být jako papír) a nechám chvíli oschnout. Pak nakrájím dlouhé pláty, dám je na sebe a dělám tenké nudličky. Zavařuji do vroucí osolené vody s trochou oleje. Hotové jsou hodně rychle. Jestli je zkusíš, přeji ti, ať se povedou.:-)
Doplňuji:
ad Sůwa: To máš pravdu, já je neskladuji. Dělám vždy méně, ale čerstvé. (Jednou za půl roku to přežiju:-). Ale tvůj recept určitě vyzkouším také.:-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Dám předpis mnohokrát vyzkoušený ( po babičce ):
350g hrubé mouky, 2 vejce, 1/8 l vody
Vejce rozbít do hrnku + voda + tolik mouky, aby vzniklo těstíčko jako na kapání. Vylít na prosátou mouku a vypracovat těsto, až je lesklé a nechytá se válu. Z těsta udělat tři bochánky a nechat pod utěrkou cca 1/2 hodiny. Pak rozválet na tenké placky, které se dají oschnout na utěrky, občas obracet. Když jsou částečně proschlé, nakrájet na nudle či nudličky a na utěrce dosoušet.
Předpis od Damiany je dobrý, ale je na rychlou spotřebu, osolené nudle vlhnou.
Doplňuji:
Co píše >ocko< a Dr.Axl hodnotil je naprostý nesmysl, s hotovým těstem se už nedá dělat nic, vodu ani vejce už nepřijme ( zejména s vejcem opatrně ). Dřina to zas taková není, je třeba udržet těsto na teple a nechat odpočinout. Já těch nudlí už udělala vagony...


Avatar uživatele

V tom případě to chtělo přidat trochu vody. Každá mouka je jiná a ani při sebevětší snaze to nedopadne pokaždé stejně. Ani vejce nejsou stejně velká, takže to chce vyzkoušet a pokud by těsto nešlo vyválet, tak doplnit troškou vody, případně přidat další vejce.
Vyválet těsto na nudle je pořádná fuška. Řídké být nesmí, protože se lepí na váleček.


Avatar uživatele
Stříbrný

Nesmíš moc spoléhat na recepty, chce to trochu praxe.Recept v tomto případě je jen orientační. Pokud dáš olej do těsta, pomaleji to schne a pak se to lepí na sebe. Musíš si vyzkoušet kolik mouky do těsta zaválíš. My jsme používali 1 vejce a dvě skořápky vody.Mouka se přidávala od oka.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

tak takové těsto od SŮWY dělala i má babička na moravě
a nudle se daly na chvilku skladovat, bylo nás dost dětí,
tak nebyl čas pořád vyrábět nové :))
.

Avatar uživatele
Zlatý

Sůwa

Jo, já je usušené skladovala ve skleněné pětilitrovce :-).

Avatar uživatele
Zlatý

Sůwa

Jo, já je usušené skladovala ve skleněné pětilitrovce :-).

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.