Avatar uživatele
Pokročilý

koření kurkuma

kurkuma,
máte někdo zkušenosti s timto kořenim,používáte ho často,jakou ma doopravdy chut podle vas,a do jakého jídla se hodí nejvíce?
jakým(jiným)kořením ochucovat jídla?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Já toto koření doslova miluji. Používám je pod maso, přidávám do zeleniny i do omáček, chutná nám v rýži, míchám s hořčicí a medem na potření masa, ryb. Je i součástí koření karí, ale v této směsi je pikantnější a mírně pálivé. Šťáva s kurkumou či karí kořením má žlutou barvu.
V poslední době jsem si oblíbila indické koření Tandoori Masala, charakteristické svou načervenalou barvou a mimořádnou chutí. Vynikající je při rozmíchání s bílým jogurtem. Touto směsí marinuji kuřecí či vepřové maso a pak je peču nebo griluji. Přidávám je téměř do všech masitých či zeleninových pokrmů. Střídám kurkumu, jindy tandoori, případně jiné pikantní koření, jichž je hodně druhů.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Koreni kurkumu ja pouzivam do rizota,do polevky,na pecene brambory,ma krasnou barvu chut je pro mne jako velmi slabe kari,ja jej vyuzivam jako barvivo i do knedliku .Doporucuji jej.


Avatar uživatele
Bronzový

kurkumu dávám do vody při dušení rýže.Ta je pak krásně žlutá a jen mírně ochucená.Není tak pikantní jako s kari.A k tomu čínu.Mňam.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.