Avatar uživatele
postcd

Když vaříte rybízový džem/marmeládu/za­vařeninu, jaké přidáváte ingredience a cukr v jakém poměru k ovoci?

Bych rád minimalizoval množství cukru ( http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/recept-na-rybizovou-zavareninu-aby-byla-minimalne-sladka-a-neprilis-kysela ) a zároveň aby se to cca 3 roky nezkazilo.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? GM před 2848 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
cynique

Dávám 2 kg rybízu, 1 kg cukru, želírfix 2:1 dva sáčky, plusmínus 5 g pektinu, plusmínus kys. citronovou na zvýraznění chuti. Nejprve vařím ovoce s cca 1/4 cukru na teplotu alespoň 105 °C. Pak dám zbytek a je prakticky hotovo.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

To je manželky now how . Já vím how now.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?JájsemRaibek Nahlásit

Avatar uživatele
JájsemRaibek

Takto:
https://www.y­outube.com/wat­ch?v=LJn_9NfgDXM

Upravil/a: JájsemRaibek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
GM

Přidávám Pektogel, Gelfix nebo něco podobného a množství cukru dávám podle návodu na tom přípravku. Po zavíčkování skleniček ještě sterilizuji na 80 °C 20 min., zaručeně se nekazí a vydrží několik let.

Upravil/a: GM

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek