Avatar uživatele
Bronzový

je nějaký rozdíl mezi polevou z tmavé čokolády a z bílé? ...kromě barvy ;)

poprvé rozpouštím bílou čokoládu na polevu a narozdíl od té tmavé nějak nechce zkapalnět :) mám to klasicky ve vodní lázni, ale není to tekuté - jen taková pasta - můžu to něčím naředit? mám doma k dispozici akorát máslo, sádlo, heru a smetanu... vím, že do tmavé polevy se na zředění používá rostlinný ztužený tuk, ale ten fakt nemám a taky nevím, co to udělá s tou bílou
Doplňuji:
chci jí použít jako polevu na dort a potřebuju, aby po upravení zase ztuhla :)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Já bych ji naředila smetanou
Doplňuji:
nepíšeš k čemu ji chceš použít - někdy se dá ředit i olejem - třeba na fondue

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Taky bych použila trochu smetany. Rozehřála bych ji a do ní nalámala bílou čokoládu a nechala rozpustit ale mimo sporák.
Doplňuji:
Jako polevu na dort jsem ji rozpouštěla i ve vodní lázni - ve skleněné míse nad párou.


Avatar uživatele
Zlatý

kromě barvy tam není kakao ,),) ..jinak se to roztopí, jak píšou ostatní holky ,)
Doplňuji:
smetanou ,)

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

hanulka11

Já bych na polití dortu koupila bílou polevu - tu jen vložíš s pytlíkem do horké lázně a pak odstřihneš roh a poliješ dost - jistě musíš koupit aspoň 2-3 ,ale je to tutovka.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.