Avatar uživatele
Pokročilý

jaký je vaše nejoblíbenější jídlo?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

To takle nejde říct. Mám ráda skoro všechno - kromě hub, medu a ještě by se pár maličkostí našlo.

Moje nejoblíbenější jídlo je jídlo, na které mám v danou chvíli chuť =D

A co bych mohla jíst pořád? Okurkový salát se zakysanou smetanou!!! Ten si dělám celkem často. Okurku jako takovou mám hodně ráda, pak třeba rajčata a různé jiné ovoce a zeleninu.

Co se týče omáček, tak beru všechny (i koprovku).

Co moc nemusím, ale občas si dám, tak je sladké. Když vidím medovník, tak jdu raději pryč - stačí mi jedna lžička a jsem plná. Fujky, na mě moc sladké.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Jasně vyhrává segedín.Je paradox,že maďaři guláš neznají,u nich se ta jídla jmenují jinak,tento je považován,za "pravý maďarský".Asi jeden z mnoha.:)) Kdo chce,ať zkusí.

1 kg vepřového (ramínko, plecko)
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce rostlinného oleje
1 velká cibule, pokrájená
1 lžíce sladké papriky
asi 200 ml vývaru či bílého vína (případně směsi obou) na podlití
400 g kysaného zelí, scezeného a překrájeného (lákem můžete na závěr dotáhnout chuť)
1 kelímek zakysané smetany
sůl, bílý pepř, případně špetka cukru (může být i saturejka a bobkový list) na dochucení

Příprava jídla
1. Maso pokrájejte na zhruba dvoucentimetrové kostky jako u hovězího guláše. Mouku vsypte na talíř a kousky masa v něm stejnoměrně obalte; přebytek mouky oklepte. Jiná důvtipná možnost: nasypte mouku do sáčku, přidejte maso, sáček uzavřete a razantním protřepáváním maso obalte.

2. V kastrole rozehřejte sádlo,a když je hodně rozpálené, ze všech stran na něm zprudka osmahněte kousky masa; to se zatáhne a zůstane krásně šťavnaté. Část sádla z kastrolu slijte (odeberte naběračkou), aby zůstala jen slabší vrstva na dně a jídlo nebylo příliš tučné.

3. Cibulku vsypte do kastrolu a za stálého promíchávání ji smažte, aby chytila barvu. Pak ji poprašte paprikou, promíchejte a stáhněte z ohně, jinak paprika začne hořknout. Vsypte vepřové, podlijte, promíchejte, vraťte na střední plamen a osolte. Přikryjte a duste 15 minut, až maso pustí šťávu.

4. Podlijte vývarem a/nebo vínem podle toho, kolik maso pustilo šťávy. Tekutiny má být tolik, aby se maso nepřichytávalo, ale nemělo by plavat. Promíchejte, přikryjte poklicí a na slabším plameni duste asi půl hodiny. Můžete přidat rajče nebo lžíci dvě pyré, viz tipy.

5. Přidejte scezené a překrájené zelí a guláš důkladně promíchejte. Opět přikryjte a duste, dokud nebude maso zcela křehké; trvá to přibližně patnáct až dvacet minut. Podlévejte, jen je-li to zapotřebí.

6. Dokončete
Když je maso měkké, dobře vmíchejte smetanu. Na středním plameni ještě chvíli odvařujte, aby omáčka získala požadovanou hustotu. Před podáváním ochutnejte a dotáhněte podle potřeby a vlastního uvážení; zakysané smetaně neuškodí špetka cukru, sladké zase trochu láku ze zelí.


Avatar uživatele
Zlatý

Uzené a zelí a knedlík a pivo.


Avatar uživatele
Zlatý

szegedínsky guláš (ne česke paguláš!, pravej, maďarskej).


Avatar uživatele
Pokročilý

Klasika:Domácí svíčková s prošpikovaným masíčkem a brusinkami a k tomu domácí knedlíček.Mňam


Avatar uživatele
Zlatý

Moravský špenát s vejcem a noky.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Aktuality a zábava

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Aktuality a zábava

Zlatý Drap 4395
Zlatý hanulka11 2790
Zlatý led 2475
Zlatý briketka10 2269
Zlatý annas 1828
Zlatý quentos 1548
Zlatý tom004 1522
Zlatý iceT 1519
Zlatý dědapetr 1472
Zlatý mosoj 1426

Zobrazit celkový žebříček

Kategorie otázek

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.