Avatar uživatele
Pokročilý

Jakou omáčku/směs si děláte ke špagetám/těstovinám?

Recepty?;

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

A nemohlo by to být k rýži?
Já obecné těstoviny nerad...
;-)
- základem je cibule (podušená až do tmavohněda, ale nepřepálená)
- vedle narychlo osmahneš maso nakrájené na plátky (nezkoušel jsem ryby, ale jinak jakékoli)
- osmahnuté maso zaleješ vývarem (no, i vodou, ale není to ono) a podusíš do měkka
- okořeníš (dle chuti)
- přidáš dušenou cibulku a za důkladného míchání přivedeš k varu
- osolíš (dle chuti)
- mezitím si uvaříš těstoviny (já rýži)
- servíruješ
;-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Sýrovou omáčku a nebo mleté maso - koupím boloňskou ve sklenici a smíchám to. (dochutím)

Pokud se mi nechce nijak vařit a vařím třeba jen sama pro sebe a mohu to odfláknout či spěchám, tak osmažím nakrájenou klobásku nebo salám na cibulce, přidám kečup, okořením, přidám česnek a mám rychlomajdu.


Avatar uživatele
Zlatý

Cibulku nakrájenou nadrobno zpěním na sádle, vložím maso z plecka ( na kostky, nudličky, trojúhelníky ), opeču až je cibulka dozlatova, zapráším sladkou paprikou (podle chuti i pálivou) , posolím, opepřím, podleji vývarem (ten mám vždy po ruce) , zamíchám a pod pokličkou dusím až je maso měkké. Je - li tomu tak, přidám rajčatový protlak (pyré), podleju vývarem, popřípadě zahustím moukou rozmíchanou ve vodě a dochutím. Gramáž neuvádím, protože vše dělám přiměřeně. Pokud to uděláš v tlakáči, máš to hotové dříve než se uvaří špagety.
Já to mám rád i s vrtulemi.

http://postimg.org/…


Avatar uživatele
Stříbrný

Páč nemám rád kečup, ideální je pro mně jako základ výpek z pečení masa. Přidám zahušťovadlo (mouka ve vodě, nebo smetaně - i zakysané), pepř a převařím. Na rychlovku používám zapékací omáčky v pytlíku - houbová, k vepřovému, ke kuřecímu...překvapivě dobré!


Avatar uživatele
Zlatý

Ke špagetám sýrovou nebo boloňskou, k ostatním těstovinám vepřovej guláš nebo pečený kuře se šťávou. Ostatními těstovinami myslím malý Zátkovy kolínka, jinačí snad ani neberu.


Avatar uživatele
Bronzový

500 ml tetrapak rajčatové pyré, soľ, cukor (ak máte radi sladké rajče) a korenie na pizzu (nesklame, len nekupujte najlacnejšiu zmes), 3PL oleja

1. olej na dno hrnca....pustite plyn
2. o pár sekúnd vylejte rajčatá na olej...pozor, prská, lejte pomaly
3. osoľte, dajte korenie na pizzu a cukor.....radšej všetkého menej než viac
4. miešajte a varte 10 minút, potom ochutnajte, či vám chuť vyhovuje


Avatar uživatele
Bronzový

Páč nemám ráda paštiky, manžel je ochucoval kečupem a po ohřátí a smíchání s těstovinami nám to chutnalo (rychlovka).


Avatar uživatele
Bronzový

U nás je oblíbená z mletého masa (vepřové, hovězí, mix, krůtí), může být i pokrájené na drobnější kousky.
Maso osmahnout na cibulce zpěněné na sádle + bobkový list. Přidat nahrubo nastrouhanou větší mrkev, jemně posekanou hladkolistou petržel. Rajský protlak, zalít vývarem (zeleninový bujon), přidat v sítku (vajíčku) nové koření a kuličky pepře.
Podusit téměř doměkka, zahustit záklechtkou (voda + mouka), provařit 20 minut.
Dochutit: sůl, lžička cukru, je možné 1 - 2 lžíce kečupu, trošku majoránky. (Případně lze přidat i lžíci worcestru. Někdy přidám i koupené koření na špagety.....).
Přelít na špagety, posypat strouhaným parmezánem, sýr eidam apod
"Vylovit" vajíčko s kořením a bobkový list.


Avatar uživatele
Zlatý

Psala jsem to tu celkem nedávno.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.