Avatar uživatele
Pokročilý

Poraďte mi co udělat aby se těstoviny lasagne nepřilepily při vaření.Přidávám do vody olej a nepomáhá to.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Velký hrnec, opravdu hodně vody, vkládat do vroucí vody, al dente uvařené ihned propláchnout a rozložit. Nedávat na sebe! A hlavně - kvalitní těstoviny.:-)
Také si můžeš koupit lasagne, které se nemusí předvařovat. Vkládají se rovnou suché do zapékací nádoby (dole musí být omáčka) a prokládají se směsí. Omáčky ale musí být víc a musí být řidší, protože se počítá s tím, že suché těstoviny hodně tekutiny absorbují.
Btw - nevařila jsi náhodou ty, které se vařit nemusí? (možná je máš, ani o tom nevíš) To bych se pak nedivila, kdyby se ti slepily....:-(
Doplňuji:
Braník: Asi jsi mě správně nepochopil:-) Vím, že al dente jsou těstoviny uvařené "na skus", ale to už dneska snad vi kdekdo:-))) Neměla jsem na mysli, že jsou uvařené "hned", ale teprve jakmile(!) jsou uvařené do této podoby, hned je má slít a nečekat, až příliš změknou. Tedy nerozvařit! Evidentně došlo k nějakému šumu:-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

fígl na předvaření lasagní? Jednoduchý – do horké vody přidat kapku oleje a vkládat vždy jen 3–4 plátky lasagní, pohlídat si je, aby se neslepily a po chvilce je, jeden plátek po druhém, přeložit do mísy s ledovou vodou, kde se zastaví proces vaření, těstoviny jsou uvařené al dente (nebo malinko víc), ale hlavně se nelepí. Z ledové vody je po chvíli vyjmeme a poskládáme na talířek; jsou připravené k dalšímu postupu do zapékací misky.

Zdroj: internet


Avatar uživatele
Bronzový

Belo ono záleží jak kvalitní těstoviny používáš?
Při vaření těstovin nešetři vodou, na půl kila těstovin alespon 3 litry
Damiana píše,že al dente je hned,ale to není pravda.Al dente jsou těstoviny,které jsou uvařeny ne zcela do měkka, ale už nejsou tvrdé!

Vodu osolit až ve chvíli, kdy voda vře.

Těstoviny vkládej do vroucí , jinak se budou lepit. Krátce zamíchej a během vaření promíchej, aby se těstoviny nepřichytily ke dnu.

Do vody nepřidávej olej .

Kolik minut těstoviny ke svému změknutí potřebují, je obvykle uvedeno na obale na zadní straně.
Zdroj:lidovky


Doplňuji:
olej přidej až budou těstoviny uvařené a promíchej


Avatar uživatele
Bronzový

Prej jedině Panzanni nelepí

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

hanny 2

Braníku - Damiana nepíše,že al dente je hned,ale že"al dente uvařené ihned propláchnout a rozložit"!

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

Díky hanny2, takže jsem to zas tak špatně nenapsala...:-)))

Avatar uživatele
Stříbrný

pusinka50

Já dělala lasagně z těch, které se nemusí předvářet a dávají se rovnou z obalu do pekáče. A tak přemýšlím, jestli Damiana nemá pravdu, jestli nevaříš už předvařené, že se ti to tak lepí, mrkni na obal

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.