Avatar uživatele
Registrovaný

Jak zabránit tvrdnutí vánočního pečiva?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Narovnat do krabic a dát do igelitového sáčku a do chladna . Mně tedy nikdy neztvrdlo .
Doplňuji:
Naopak vánoční pečivo se rozleží a netvrdne- neznám pečivo, které by ztvrdlo.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Tak v první řadě správný recept. Třeba nebýt moc velký improvizátor a furiantsky nezaměňovat mouku se sádrou...:-)
A dobře skladovat - jak píše hanulka. Já dávám cukroví do plechových dóz vystlaných pergamenovým papírem. Dobře uzavřu a dám do špajzu. Když o nich neví manžel do té doby, než se s nimi vytasím, vydrží dlouho...:-))


Avatar uživatele
Stříbrný

Nenechávat v teplých místnostech a nízkou vlhkostí (obzvláště problém v panelových bytech). Dobré jsou ty kartonové krabice v igelitových sáčcích, jak píše Hanulka - pak třeba na balkón. V rodinném domě třeba i na terasu - jen zajistit, proti nezvaným návštěvníkům :) Pokud je místo, kam neprší, volila bych nějaké nádoby jako pekáče a pod. s poklicí - a nechat drobnou škvírku pro přístup vlhlosti - třeba se vloží sirka nebo brčko...
Doplňuji:
Už jsem kdysi psala, že někdo v kládá do krabice k cukroví rozkrojené jablko.


Avatar uživatele
Zlatý

Zkonzumovat dřív, než začne tvrdnout.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.