Avatar uživatele
Pokročilý

Jak upéct správně rozpeky? (vlastní zkušenost)

Jak se dělají rozpeky, aby byly nadýchané? Naše domácí byly něco jako placky (nízké a s tvrdou kůrkou).

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

hlavně bez vajíčka zadělat mouku s vodou a droždím , špetku soli a nedávat máslo ale tuk /buď sádlo nebo prostě nějaký tuk/

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Jó Plzeň a rozpeky,to jinde neznají,k čočce, k omáčce, k mrkvi
1kg hladké /max.polohrubé/mouky, 60 g tuku, 40 g droždí, voda, sůl,cukr,někdo i vejce

Uděláme kvásek - teplá voda,trochu mouky,/někdo i vejce/, droždí a trochu cukru - asi lžičku,aby měly kvasnice z čeho žít.Neboj,těsto nebude sladké,ony ty kvasnice ho skutečně spotřebují.Ale nemají rády sůl,proto tu až do mouky.
Vypracujeme těsto zadělané vlažnou a klidně i teplou vodou-abych udržel ruku ,lépe bude kynout. Po vykynutí tvoříme větší ploché vdolky a dáme opět vykynout. Upečeme je do červenohněda na pomaštěném plechu s povrchem potřeným vodou a či nakonec sádlem a někdo i bílkem
Podobně - bez soli a tuku - se někde pečou buchty do jitrnic při domácí zabíjačce.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.