Avatar uživatele
Bronzový

Jak správně zavařovat v zavařovacím hrnci?

Prosím o postup od plnění do sklenic.
Doplňuji:
Co dělat se sklenicemi, pokud po opětovném zavařování nedrží?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

V podstatě to Arygnoc napsal, jen dodávám, že skleničky je dobré chvilku péct v troubě (sterilizují se) a víčka vyvařit ve vodě (nepéct, to jsem jednou zkusila a roztekli se gumičky!) Když skleničky plníš, musí zůstat okraj čistý - bez mastnoty a kousků potravin, na marmelády a podobně použij široký trychtýř nebo uřízlý vršek pet flašky.
Doplňuji:
Jinak, já sklenice potápím celé, a sterilizuji 20 minut na 180stC = voda jemňoulince bublá. Pak pomalu ochlazuji, vyleju hrnek horké vody, dám hrnek studené, atd až je voda chladná, pak skleničky vyndám. Po zchladnutí musí být víčko do ďolíku, nesmí být vypouklé nahoru.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

sklenice naplnit, co do nich vejde.

zavíčkovat.

ponořit skleničky do vody tak, aby sahala cca do 2/3 až 4/5 výšky sklenic.

nechat projít varem.

nechat pomaly chladnout.

skontrolovat každou sklenici, jestli drží, která nedrží, nezavařovat znova! Buď sníst, nebo vyhodit, darovat.

Odložit (už studené) do spíže.

postupně konzumovat.

za rok zopakovat.
Doplňuji:
Psal jsem - která nedrží - sníst, darovat, vyhodit. Nezavařovat znova!


Avatar uživatele
Zlatý

A kromě toho,co napsal Arygnoc a Danča - do sklenic s ovocem nalít převařenou vodu s cukrem a do masa vývar.
Pokud víčka nedrží,zkusit je ještě upevnit přes utěrku hlavicí na víčka.
Vodu v hrnci dávám do 1/3 sklenic.Po zavaření vyndám a obrátím víčkem dolů a tak nechám vychladnout.


Avatar uživatele
Bronzový

moje skušenost se zavařováním do sklenic,1,sklenice musí byt bez kazu,2,víčka zásadně nové,doporučují červená gumička líp drží,víčka je dobré potřít bílkem z vajíčka.V zavařovacím hrnci se moc dobře zavařuje,maso v syrovým stavu180 min,polotovar 20 až 30 min,ovoce podle toho co to je.

Zdroj: žolík

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.