Odpověděl/a – 20.červen 23:25
V podstatě to Arygnoc napsal, jen dodávám, že skleničky je dobré chvilku péct v troubě (sterilizují se) a víčka vyvařit ve vodě (nepéct, to jsem jednou zkusila a roztekli se gumičky!) Když skleničky plníš, musí zůstat okraj čistý – bez mastnoty a kousků potravin, na marmelády a podobně použij široký trychtýř nebo uřízlý vršek pet flašky.
Odpověděl/a – 20.červen 23:30
V podstatě to Arygnoc napsal, jen dodávám, že skleničky je dobré
chvilku péct v troubě (sterilizují se) a víčka vyvařit ve vodě (nepéct,
to jsem jednou zkusila a roztekli se gumičky!) Když skleničky plníš, musí
zůstat okraj čistý – bez mastnoty a kousků potravin, na marmelády a
podobně použij široký trychtýř nebo uřízlý vršek pet flašky.
Doplňuji:
Jinak, já sklenice potápím celé, a sterilizuji 20 minut na 180stC = voda
jemňoulince bublá. Pak pomalu ochlazuji, vyleju hrnek horké vody, dám hrnek
studené, atd až je voda chladná, pak skleničky vyndám. Po zchladnutí musí
být víčko do ďolíku, nesmí být vypouklé nahoru.