Avatar uživatele
Pokročilý

Jak se vyrábí salámy? Měkké i tvrdé. Dá se salám vyrobit i doma v kuchyni? nedokážu si představit patlání lovečáku.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Domácí salámy se stále na vesnicích vyrábějí, spíš ty tvrdé, můžeš je vyrobit ale i v bytě. Dělávali jsme (vlastně řezník dělal) je běžně a byly senzační, největší úspěch míval tenkrát salám z nutrie. Výroba a název se většinou liší jen podle množství a podílu surovin a "patlání" je vždy jak vyrábíš klobásy či salám. Musí se to nakrájet, pomlet, smíchat a okořenit, nádoba se vždycky nějaká najde, ale pak ta dobrota !
Cosi je zde, tak můžeš vyrábět ))
Viz Výroba domácích uzenin :
http://www.google.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

dělám normálně po zabijačce - koupím střívko na salám (papír), a z klobásové směsi udělám salám a vyudím.
je to ještě méně práce jako s klobásou.


Avatar uživatele
Stříbrný

Asi měsíc zpátky jsem viděla na facebooku (stránka 'Recepty do 30Kč') recept na domácí šunku, nevypadala úplně jako z obchodu, ale zřejmě to asi jde. Ale upřímně-nedokážu si představit patlání šunky, natož již zmíněného lovečáku,..

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.