Avatar uživatele
Zlatý

Jak vyrobit domácí klobásu?

Takže mimo gecca nikdo? Škoda, chtěl jsem se jen přiučit.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

Já už ti cca svůj recept psal...
;-)
Dobré a dobře naložené vepřové, nějaké mazlavé na prát (tak 1:10 - 1:5), kmín, pepř, paprika sladká, česnek.
A pak dobře vyudit - tak asi 8 hodin zatepla, cca 12-24 ve studeném kouři (na konci přidat jalovec)...
;-)
Ale recept? Přesný?
Vařím přiměřeně...

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

To se ptáš ty nás? Nemělo by to být naopak?


Avatar uživatele
Stříbrný

Recept neznám, klobásy mi dělá soused. Já jenom kibicuju u uzení, někdy je beru i syrové a peču si je v troubě. Když jsem choval nutrie, tak jsme to dělali i z toho.


Avatar uživatele
Zlatý

Tys na netu nenašel ŽÁDNÝ recept a návod.
Kdybys náhodou nevěděl.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

A jinak se tak trochu omlouvám, zrovna jsem filetoval lososa (3,5 kila) a začínám rybí polévku...
;-)

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

Rybí jo? to raději tu držkovou! :-)

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Kruciš, kdyby se tak dala poslat!!!
;-DD

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

Jé mňám rybí polívečka tu mám moc
ráda s hodně mlíčí ňami ňami ňami už,
abych ji baštila synovec ji nejí dáme si
ji se ségrou to bude mňamka gecco Tys
mi zase dal :-DD

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

Tak ji pošli protiproudem vodovodem do Želivské nádrže. :-.)

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

To by ti ji sežral hráznej...
;-)))

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

.. no právě, já ji nežeru.

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

A ryby jo?
8-)

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

Ryby jo, ale ne vyvařenou palici i se zrakem a fousy kapra a další protivné kebule!

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

;-)))

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Není snadné vyrobit domácí klobásu. Dostala jsem 2 klobásy na ochutnání od známých.

Voněly krásně, ale když jsem ochutnala, nic moc. Maso bylo jemně mleté, jen kousky špeku nakrájené - "sečka". Nemůžu tučné, takže kousky nechávám pro sousedovu kočku, ale i kyž jsem chutnala farmářské, převažuje tučné mase, zřejmě kvůli tomu, že je levnější.

Jen vzpomínám na mládí, když rodiče chovali prase a také řezník dělal klobásy. Nikdy na tu chuť nezapomenu, nebyly příliš tučné, maso krájené, jen prát na spojení mletý. Rovněž byly víc vyuzené ... Dávno již tomu, dávno ....

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

... a vidíš annas, takové abys lupou hledala v té současné nabídce klobásek, které mají jen název klobáska yxzž. :-)

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

Klaproth, třeba mám tady konkurenta...

ReHu, mne nezajímají recepty z netu, chci vědět, zda je umí někdo udělat někdo zdejší!

Avatar uživatele
Bronzový

Klaproth

Klobásy si sám nedělám, nechávám si je dělat sousedem řezníkem.

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

ReHu, já jsem recepty buď zdědil nebo vytvořil své, protože před více než třiceti lety internet u nás neexistoval, abych mohl hledat!

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.