Avatar uživatele
jirka F

Jak připravit lososa jestli ho dát v sobotu péct s kůží nebo tu kůži nějak stáhnout?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 493 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Můžeš i kůži stáhnout. Já osobně to považuji za barbarství, ta kůže je na tom nejchutnější.

Upravil/a: Drap

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Kůži na filetech nechej, stačí z ní jen ostrým nožem odstranit šupiny. Losos se díky kůži nevysuší a na pánvi se nebude rozpadat. Do rozpáleného oleje vlož lososa kůží dolů a nechej smažit asi 3 minuty. Potom otoč kůží nahoru a dosmaž další 2–3 minuty (podle tloušťky masa). 😄

Upravil/a: marci1

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Ametyst

Rozhodně kůži neodstraňovat. Lososa peču zabaleného v alobalu, trocha oleje pod rybu, a posypat pažitkou a zelenou petrželí. Stačí 15 minut. Obvykle peču nakrájené filety ve tvaru podkovy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Malvína

Kůži zásadně nesundávám. Vypečená je nej! Lososa smažím na přepustěném másle, přihodím dvě větvičky rozmarýnu a opékám – kůží dolů jako první, cca 3 minuty, otočím a dopékám další dvě. Lehce, opravdu lehce posolit. Naše oblíbené letní jídlo v kombinaci se zeleninovým salátem.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek