Avatar uživatele
Bronzový

Jak nejlépe připravit kávu esspreso?

Na čem vlastně (Mimo druhu kávy ) zálaží kvalita.
Doplňuji:
při protékání cíce vody po dobu delší 20. sec se ale tvoří více pěny .Ne?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Záleží hlavně na přípravě

Při připravě kávy typu espreso dochazi v připade spravně namleté kávy a spravného tlaku během prvnich cca 20 sec.(připrava espresa, česky zvaného picollo 20-30 ml) k uvolněni oleju a jinych zdravi prospivajicich latek včetne cca 10% obsahu kofeinu (rozumejte 10% celkoveho kofeinu jenž obsahuje 7g kavy v pace). Avšak v připade, ze necháme přes páku protékat vice vody (tzv. česke espreso ..az 80 ml) dochazi k uvolňovani cca 80% kofeinu a latek jenž nejsou již tolik zdravi prospešne nebo dokonce škodlive.........

Zdroj: http://www.institutkavy.cz/ota zka-a-odpoved/:pri-priprave-ka vy-typu-espreso-dochazi-v-prip ade-spravne-namlete-kavy-a-spr avneho-tlaku-behem-prvnich-cca -20-sec-priprava-espresa-cesky -zvaneho-picollo-20-30-ml-k-uv olneni-oleju-a-jinych-zdravi-p rospivajicich-latek-vcetne-cca -10-obsahu-kofeinu-rozumejte-1

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Záleží na kvalitě kávy, kvalitě vody a tlaku při přípravě. Takže i na kvalitním přístroji.


Avatar uživatele
Zlatý

Jenom doplnim Hanulku11 -
u spravneho espressa se pěna vytvori ihned,uz pri prvni kapce.Spravne espresso ( cca 3 cl=30ml) by melo natect za cca 12-17 sec jak uz jsem v predeslem prispevku psal-jakmile natece rychleji-neni to dobre.Jakmile natece pozdeji-take to neni dobre.Poznate to tak,ze tece tzv.olejovito-kremova konzistence,chutove dalo by se rict velmi kavovo-cokoladova.Potom tece jiz jen tzv.dřevitá obarvena voda ,ktera nema se spravnou chuti nic spolecneho a uvolnuje se vtsina kofeinu.Jeste bych dodal,ze ceske nazvy jako piccolo atd jsou uplne mimo-je to nesvar ,ktery se bohuzel u nas hojne uziva.Jenom nastinim spravne nazvy pokud jde o espresso :

espresso ristretto - opravdu jen mala porce,jen naprstek kávy-velmi silné

espresso (klasické) - cca 3 cl ,ani ne do pulky maleho salku

espresso lungo - cca 5-7 cl ,asi do 3/4 maleho salku

Do velkeho salku se espresso nepripravuje.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Volný čas a hobby

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Volný čas a hobby

Zlatý Drap 881
Zlatý annas 868
Zlatý quentos 861
Zlatý hanulka11 556
Zlatý mosoj 542
Zlatý led 473
Zlatý marci1 459
Zlatý gecco 385
Zlatý iceT 373
Zlatý panenka 367

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.