Avatar uživatele
Bronzový

Jak na hermelín v bramboráku?

Dělal jsem ho dnes poprvé a celkem se povedl.Máte na něj nějaké "fígle" aby se dobře propekl?A v čem ho smažíte na pánvi nebo ve friťáku?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

to slyším prvně- díky, dobrá inspirace já ho tedy ale budu smažit na pánvi v pěkně rozpálené vyšší vrstvě oleje a pak dám okapat na papírovou utěrku

snad nám to bude chutnat

třeba se v tom bramboráku hermelín nerozteče - neměl by

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

smažil bych ho na pánvi s nepřilnavým dnem, aby ten rozteklý sýr šel s tím bramborákem a nezůstal připeklý na pánvi


Avatar uživatele
Bronzový

Když dělám v putyce minutku tzv Slezák,což je kuřecí či vepřový plátek v bramboráku,mám postup - naklepaná plátek masa /v daném případě rozříznutý hermelín na půlku,protože celý je moc vysoký a neprosmaží se/ do levé ruky,nanesu na něj lžící těsto,vložím těstem dolů na pánev do horkého oleje, přičemž se zpravidla spálím a nanesu bramborákové těsto na druhou stranu. Smažím do zlatova při několikerém obracení. Maso dám dodělat do friťáku a pak ještě pro sychr do mikrovlnky. U hermouše to není potřebné, ale - sýr se "udělá" dříve než maso a o něco dříve než bramborákové těsto.Proto je lepší dávat jen slabou vrstvu bramboráku a obracet častěji a hlídat. Stejně by se dal takhle udělat syreček /tvarůžek/. Sám to zkusím.


Avatar uživatele
Zlatý

Smažím na pánvi a dělám tak,že hermoš nakrájím na plátky,rozpálím pánev a ztlumím plamen,na pánev rozetřu bramborákové těsto,na to položím plátek šunky,na šunku rozložím pár plátků hermelínu a přikryju šunkou a nahoru zase rozetřu těsto.Přidám na plameni,ale ne moc a až je horní těsto polohotové tak opatrně otočím a dosmažím,popřípadě otočím několikrát.Je to sice pracné,ale abych pravdu řekla,tak bramborák už dělám jen plněný,doplněný na talíři čerstvou zeleninou.
A když tak bych zkusila toto.
http://www.toprecepty.cz/…
nebo toto
http://www.labuznik.com/…
... a samozřejmě tenkou vrstvou rozetřít,dát sýr,druhou,taky tenkou vrstvu těsta a dát upéct....a sníst....:-)

Oodobně jde udělat i klasický smažák,pekáč se vymastí máslem,dá se tak centimetr strouhanky,posype 2cm silnou vrstvou strouhaného sýra,další vrstvou strouhanky,to celé pokropit rozpuštěným máslem a dá se to upéct.Dozlatova.
A tvargle v bramboráku mám též vyzkoušené,se šunkou,ta funguje tak,aby sýr z těsta neprotekl.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.