Avatar uživatele
Pokročilý

Dá se jedlá soda nahradit práškem do pečiva?

Jedná se o to, že já zapoměla koupit jednou sodu. Budu dělat pařízské kostky. V jednom receptu je jedlá sůl + 400g polohrubé mouky + 2 lžíce hrubé mokouky. A ve druhém 440 polohrubé mouky + prášek do pečiva. Jinak všechny igredince jsou stejné. Tak se ptám jestli můžu udělat ten první recept a místo sody dát prášek. Jestli se tam nehraje roli nějak ta hrubá mouka:-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

prášek do pečiva můžeš použít.
Jedlou sodou nahrazujeme prášek do pečiva protože je zdravější (neobsahuje E 450 který přispívá k vytváření nedostatku vápníku a hořčíku v těle)
což tě v tomto případě nezabije.
Hrubá mouka v tak malém množství nehraje žádnou podstatnou roli.

předpokládám že "jedlá sůl" je jen překlep

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Pro účel pečení jsou jedlá soda i kypřící prášek tzv. kypřidla. Nahradit sodu kypřícím práškem lze. Hrubá mouka nemá v množství 2 lžic na kvalitu těsta žádný podstatný vliv a není zde ani důvod, proč by měla mít vliv na vázání jedlé sody na sebe. Na uvedené množství těsta bych použila cca 1/2 balíčku kypřicího prášku.


Avatar uživatele
Zlatý

prášku do pečiva dej ale o něco víc ,než je psáno jedlé sody

stejně to bude mít ale jinou chuť /já bych to nenahrazovala/

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.