Avatar uživatele
Bronzový

Co dělat, aby čerstvé brambory nezčernali?

Dobrý den, mám naloupané brambor, ale budu je dělat až zítra, páč jsem si všimla, že mi dneškem prochází jiné jídlo v ledničce. Co nimi, aby mi nezčernali do zítřka? Už teď jsou nějaké šedivé.. :(
A prosím, nepište mi odkazy, že se o tom tady už diskutovalo, nefungovalo mi tu vyhledávání a na Googlu je jenom rada, že je mám nastrouhat, či uvařit.
Předem Vám všem moc děkuji za všechny užitečné rady.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Zalej je vodou,nic víc!

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Souhlas s barbakanem.
Zalít vodou.


Avatar uživatele
Zlatý

Tohle je můj nový poznatek, ne doporučená rada. Zkoušela jsem vytvořit "zelňáky", ale smažené jako bramborák, takže jsem smíchala nastrouhané syrové brambory s nakrájeným zelím, promíchala + další ingredience a část jsem si nechala na druhý den. Na rozdíl od těsta na bramborák to nezhnědlo. Tak nevím :-O. Byl to můj první pokus, ale úspěšný.
Ještě jsem našla další možnost, nastrouhané brambory promíchat s trochou mléka. Já vím, že to k dotazu přímo není, ale může se hodit jindy :-)


Avatar uživatele
Zlatý

já bych je uvařila a zítra je ohřeješ v mikrovlnce nebo na pařáčku , lepší než je nechávat syrové do zítra


Avatar uživatele
Zlatý

Já bych je uvařila dnes a zítra opekla!


Avatar uživatele
Zlatý

Když už jsou oloupané a necháš je jen tak ve vodě, vyplaví se z nich škrob, všechny živiny a hlavně vitamín C a zítra uvařené už nebudou moc chutné. Být tebou bych je uvařila a zítra je lze ohřát, opéct ... Alespoň budeš mít přílohu hned po ruce.


Avatar uživatele
Stříbrný

vždycky dát brambory do misky s vodou až dokud nebudou všechny brambory pod vodou...


Avatar uživatele

Ahojky. Nezčernají, když se k nim nedostane vzduch. Tuperware misky by to mohly vyřešit. Nemáš-li je, tak brambory dobře přikryj a dej do chladna. Nebude to sice ideální, ale alespoň trochu to černání přibrzdí.
No a ještě mne napadlo je rovnou uvařit a zítra jenom ohřát. Takhle Ti nezčernají určitě.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.