Avatar uživatele
pusinka50

Nevíte, zda se dá v super a hypermarketech sehnat hnědá (celozrnná) rýže?? Nebo jen v obchodech se zdravou výživou

nebo na internetu?
Doplňuji:
Nezlobte se na mě, ale odkazy na google či mi psát "jak kde" mi opravdu nemusíte, vygooglovat si to dokážu sama.
Asi jsem otázku nenapsala dost jasně. Zajímají mě konkrétní super-hyper markety, jestli a ve kterých se tam dá celozrnná tmavá rýže sehnat...?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56 před 2509 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Na ´každém rohu´ - neloupané rýže je i v super-hyper (obvykle) několik druhů.
Doplňuji:
OK - k doplnění - obvykle navštěvuju super/hyper Albert (tedy HyperNova nebo HyperAlbert - omlouvám se, ale nesleduju rebrandy) a Globus - v obou mají několik ´krabic´ rýže nebělené a několik i skutečně neloupané. Některé mám i vyzkoušené - chuťově OK, z některých ´lezou´ slupky trochu okatě.
Proč takovou rýži sháníš - smím-li se ptát?

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
beer

Toto mně prozradil Google:
https://www.google.cz/…
Doplňuji:
Pokud si to dokážeš sama vygooglit - proč se tedy ptáš?? V tom případě tvoje otázka jaksi postrádá smysl.. ))

Upravil/a: beer

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit

Avatar uživatele
cliwe

V Albertu i Intersparu v pohodě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Jak v kterých.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Avatar uživatele
pusinka50

ad beer:
protože google ti neukáže konkrétní obchody, kde se tato rýže prodává!! Co je na tom nepochopitelného??!!

před 2508 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
pusinka50

Ad mowla: celozrnná rýže je oproti bílé bohatší na vitaminy a minerály. Pouze celozrnná rýže obsahuje dostatek kvalitních živin – plnohodnotných bílkovin, vlákniny (důležité pro funkci střev), mastných kyselin, vitamínů, minerálů, stopových prvků.
Bílá rýže: rýže je podrobena dalším „kosmetickým“ úpravám. Kartáčováním se stává zrno takto rafinované rýže znovu hladkým a pevným. Následným olejováním (zrno se stříká rostlinným olejem nebo častěji vaselinou) se zrno chrání před rozpadem na mouku. (Vaselina obsahuje polyaromatické uhlovodíky, které jsou rakovinotvorné). Olejování může, ale nemusí, předcházet leštění. Během leštění se zrno stříká tenkou vrstvou glukózy a mastku, aby bylo bělejší a lesklejší (mastek býval kladen do souvislosti s rakovinou žaludku u Japonců, proslulých vysokou konzumací bílé hlazené rýže). Tato vrstva rovněž brání příliš rychlému rozpadu zrna během vaření. Výsledkem je rafinovaná leštěná rýže – tedy produkt s velmi nízkou výživnou hodnotou.

Tmavá celozrnná rýže má také nižší glykemický index, to znamená, že oproti bílé rýži, po které lidé často brzy pociťují hlad, tak tmavá rýže tě zasytí na delší dobu.

před 2509 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Nakupování