Avatar uživatele
jirka73

co je ofsaid v hokeji

pomozte mi pls potrebuju to vedet

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4035 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
alenka901

ofsajd v hokeji je jednodušší. Na hokejovém hřišti jsou tři tlusté čáry. Když tým útočí, musí puk přejet modrou čáru do útočné třetiny hřiště (útočného pásma). Je úplně jedno, jestli Pepa přes tu čáru přihrává, střílí z dálky na branku nebo puk veze na hokejce. Ve chvíli, kdy puk přejíždí do útočného pásma, zase zastavíme čas a zeptáme se:

Jsou v tuhle chvíli v útočném pásmu už nějací Pepovi spoluhráči? Pokud ano, je to ofsajd, pokud ne, je všechno v pořádku.

Aby nebyl ofsajd, musí puk do útočného pásma prostě nejdřív, až za ním útočící hráči.

Ofsajd v hokeji hlídá čárový rozhodčí. Ten stojí u mantinelu na té modré čáře, protože tam vše dobře vidí. Když je ofsajd, čárový rozhodčí přeruší hru a vhazuje se blízko oné čáry.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Attack-design

nejdříve musí být za čárou puk až potom hráč

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dandi

V ledním hokeji existuje pravidlo 450, postavení mimo hru. Toto pravidlo zakazuje hráčům útočícího mužstva vjet do útočného pásma dříve než puk. Pokud ve chvíli, kdy má hráč obě brusle za modrou čárou v útočném pásmu, přejde puk celým objemem tuto čáru (to se ovšem netýká hráče, který puk do pásma pod svou kontrolou vede, ten smí čáru překročit dříve než kotouč), hráč je v postavení mimo hru, hra se přeruší a naváže se vhazováním:
z nejbližšího vhodu vhazování, zavezl-li puk do pásma útočící hráč,
z místa, odkud byl puk přihrán nebo vystřelen přes modrou čáru,
na koncovém bodě vhazování v obranném pásmu provinivšího se družstva, bylo-li toto postavení mimo hru způsobeno úmyslně.

Za postavení mimo hru se nepovažuje, zavedl-li puk do svého pásma bránící hráč, třebaže útočící hráč je v pásmu dříve.

Pokud je hráč v postavení mimo hru, ale pukem může hrát některý bránící hráč, rozhodčí hru nepřeruší, ale signalizuje (zdviženou rukou) výhodu při postavení mimo hru (pravidlo 451). Všichni útočící hráči pak musí neprodleně opustit útočné pásmo, čímž výhoda skončí, teprve poté se mohou vracet zpět do útočného pásma. Výhoda končí také ve chvíli, kdy bránící mužstvo dostane kotouč do středního pásma. Pokud útočící mužstvo pásmo nevyklidí, snaží se bránícího hráče napadat, popř. vjedou do útočného pásma při signalizované výhodě, je to považováno za úmyslné postavení mimo hru (tzn. hra je přerušena a naváže se vhazováním v obranném pásmu provinivšího se mužstva). Pravidlo o výhodě se neuplatňuje, pokud útočící mužstvo dostalo puk do pásma vystřelením na branku, po kterém musel pukem hrát brankář. V takovém případě se hra vždy přeruší.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Sport