Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.únor 15:39

Na tento dotaz se mně těžko odpovídá. V osmdesátých létech u nás pracoval jako telefonista mírně mentálně postižený človíček. Časem se zamilovat do partnerky na jeho úrovni. Uzavřeli manželství a vbrzku čekali rodinu. Lékařské konzilium však naznalo, že jejich potomek nemá šanci na kvalitní život a bylo nařízeno provedení potratu a sterilizace. Oba nešťastníci nesli tento verdikt velmi těžce. Celá událost také tehdy vyvolala pobouření a politování od okolí.
Nedávno jsem se zmíněnými partnery setkal a zhrozil se jejich psychického stavu jakož i fyzické kondice zdevastované zejména alkoholem. V této souvislosti mě napadlo, že asi komise rozhodla správně a jaký osud by v opačném případě čekal rodiče a jejich potomka. Jak dnes nahlížet na podobné případy – třeba na téměř negramotnou matku šesti dětí na kterou je uvalena milionová exekuce.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.únor 15:45

Na tento dotaz se mně těžko odpovídá. V osmdesátých létech u nás pracoval jako telefonista mírně mentálně postižený človíček. Časem se zamilovat do partnerky na jeho úrovni. Uzavřeli manželství a vbrzku čekali rodinu. Lékařské konzilium však naznalo, že jejich potomek nemá šanci na kvalitní život a bylo nařízeno provedení potratu a sterilizace. Oba nešťastníci nesli tento verdikt velmi těžce. Celá událost vyvolala pobouření a politování od okolí.
Nedávno jsem zmíněné partnery opět potkal a zhrozil se jejich psychického stavu jakož i fyzické kondice zdevastované zejména alkoholem. V této souvislosti mě napadlo, že komise tehdy rozhodla správně a jaký osud by asi v opačném případě čekal rodiče a jejich potomka.
Jak dnes nahlížet na podobné případy – třeba na téměř negramotnou matku šesti dětí na kterou je uvalena milionová exekuce. I zde kletba přechází na potomky.