Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.září 15:32

Cituji Jana Wericha"
„Kolikrát jsme se už přesvědčili, že kde stranický blb, tam je vždy nebezpečno. A aktivní blbec — ten je horší než cizí, případně i třídní nepřítel“.

U třídního nepřítele se dá částečně očekávat, kde zaútočí, takže člověk se může připravit – nemusí ho poslouchat, reagovat, dát si klapky na uči…

Jenže aktivní blbec právě proto, že je slušný, občas nepřemýšlí a může se objevit kdekoliv a kdykoliv. Nečekaně. Někdy může ublížit víc než třídní nepřítel. „Dej blbci funkci a vymyslí lejstro“ … slova z Básníků.

Nebezpečná kombinace je, když jsou blbci mezi třídním nepřítelem, nebo i naopak třídní nepřítel je aktivním blbcem…

Člověk si pak nevybere . Každý dělá vše , , jak to umí, i když to často neumí, jak by bylo nutné, aby uměl …

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.září 15:40

Cituji Jana Wericha"
„Kolikrát jsme se už přesvědčili, že kde stranický blb, tam je vždy nebezpečno. A aktivní blbec — ten je horší než cizí, případně i třídní nepřítel“.

Třídní nepřítel je člověk, který je nepřítelem vládnoucí třídy, takže často žije v nejistotě, ve strachu. Bojuje za svůj názor.

Jenže ten, jehož třídní nepřítel neposlouchá, může být aktivním blbcem a situace se zhorší, může kdykoliv zaútočit …

Jenže aktivní blbec právě proto, že chce být slušný, občas nepřemýšlí a může se objevit kdekoliv a kdykoliv. Nečekaně. Někdy může ublížit víc než třídní nepřítel vládnoucím…

.„Dej blbci funkci a vymyslí lejstro“ … slova z Básníků.

Nebezpečná kombinace je, když jsou blbci nahoře a pronásledují třídního nepřítele …

Blbec dělá vše , jak to umí, i když to často neumí, jak by bylo nutné, aby uměl …

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.září 15:50

„Kde blb, tam nebezpečno“, říká Jan Werich.

1. Třídní nepřítel je člověk, jehož vládnoucí třída považuje potenicálně za nepřítele,, tedy nebezpečného, , takže často žije v nejistotě, ve strachu. Bojuje za svůj názor.

Jenže ten, kdo vládne a třídní nepřítel ho neposlouchá, může být aktivním blbcem a situace se zhorší, může kdykoliv zaútočit, když se mu nepřítel znelíbí …

Jenže aktivní blbec právě proto, že chce být slušný, nebo si na něho hraje, občas nepřemýšlí a může se objevit kdekoliv a kdykoliv. Nečekaně. Samozřejmě může ublížit víc než třídní nepřítel vládnoucím…

Nebezpečná kombinace je, když jsou blbci nahoře a pronásledují třídního nepřítele, který je dole …

2. Jenže třídní nepřítel může být i nahoře pro ty, kteří jsou dole. „Dej blbci funkci a vymyslí lejstro“ … slova z Básníků.

Zde pak platí další Werichova slova.: "Kolikrát jsme se už přesvědčili, že kde stranický blb, tam je vždy nebezpečno. A aktivní blbec — ten je horší než cizí, případně i třídní nepřítel.

Blbec dělá vše, jak to umí, i když to často neumí, jak by bylo nutné, aby uměl …

Dá se to brát z několika stran …