Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.červenec 14:50

Složení gothajského salámu 2015
44 % masa, 6 »éček«

Složení: vepřové maso 25 % hm.; hovězí maso 19 % hm.; pitná voda; bramborový škrob; dusitanová solicí směs: jedlá sůl, konzervant: E250; koření; stabilizátory: E451, E450; látka zvýrazňující chuť a vůni: E621; antioxidant: E316; extrakt koření; barvivo: E120.

Koření snad zůstalo jako v minulosti, i když v současnosti jde o extrakt.

koření: sladká paprika, černý pepř, bílý pepř, muškátový ořech, muškátový květ; sušená zelenina: česnek.

http://www.bles­k.cz/clanek/tes­ty-blesku-maso-a-masne-vyrobky-veprove-sunky/326882/sr­ovnani-let-1977-vs-2015-kdy-bylo-v-salamech-vice-masa.html

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.červenec 14:53

Druhy koření jsou stejné jako v minulosti, i když v současnosti jde o extrakt.

koření: sladká paprika, černý pepř, bílý pepř, muškátový ořech, muškátový květ; sušená zelenina: česnek.

Pro zajímavost
Složení gothajského salámu 2015
44 % masa, 6 »éček«

Složení: vepřové maso 25 % hm.; hovězí maso 19 % hm.; pitná voda; bramborový škrob; dusitanová solicí směs: jedlá sůl, konzervant: E250; koření; stabilizátory: E451, E450; látka zvýrazňující chuť a vůni: E621; antioxidant: E316; extrakt koření; barvivo: E120.

http://www.bles­k.cz/clanek/tes­ty-blesku-maso-a-masne-vyrobky-veprove-sunky/326882/sr­ovnani-let-1977-vs-2015-kdy-bylo-v-salamech-vice-masa.html