Avatar uživatele
Kepler

Znáte nějaký dobrý recept na kedlubnové zelí?

Ne že by jich na netu nebylo dost, ale moc jim nevěřím a slouží mi spíš jako inspirace. Světe div se, ještě jsem to nikdy nevyzkoušel a právě jsem uprostřed své druhé stravovací revoluce, kdy se zaměřuji na ovoce a zeleninu. Postě na něj mám animózní chuť.
https://pixaba­y.com/photos/koh­lrabi-vegetables-318167/

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone, Malvína, Hufnágl před 1341 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hufnágl

Tak i kedlubnové zelí se u nás vaří. Píši to z hlavy, protože jsem ho ještě nedal na své stánky.
Kedlubnu nastrouhám na nudličky, ale před tím na sádle zpěním nadrobno nakrájenou cibulku, přidám postrouhanou kedlubnu, osolím, opepřím a dusím do poloměkka. Potom to zahustím světlou jíškou (sádlo, uzený bok na kostičky, mouka) a dovařím do měkka. Dochutím cukrem, octem, popřípadě ještě solí a pepřem.
Musím říct, že to je dobré zelíčko, ale kysané zelí je nejlepší.
https://ctrlv­.cz/EUHq

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aliendrone

O něčem takovém jsem doposud ani nevěděl, tudíž neposloužím. Ale dovolím si malou připomínku. Nejen že se ti zapalují lýtka, ale i zažívací trakt a z toho lze usuzovat, že bůhví co ještě. Tohle „zapálení pro změny“ pozoruji u mnoha lidí, co už něco pamatujeme. Pozoruhodné na tomto znovunalezeném entuziasmu/za­palování se je fakt, že nezřídka u dotyčných končí tím, že jim tzv. „hoří koudel u prděle“. Změna a především ochota k ní je BEZVA, ale už ve věku „hnědého uhlí“ (jako třeba já) se s tím musí vofafrně, natož borci, co pamatují antracit, když byl zelený. ;) :D :D

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
RyuzakiKate

Nevím, jestli máš na mysli klasickou kvašenou zeleninu, ale já ji dělám podle tohoto návodu a vždycky se povedla: https://super­kvasaci.cz/je­diny-navod-ktery-potrebujete-k-vyrobe-pickles-rychle-kvasene-zeleniny/

A za stravovací revoluci moc chválím! ;)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

alien: nejde o hořící koudel u prdele, tu snadno vyfouknu a ještě poškodím nábytek, případně shoří celý dům. Přišlo to samo, jako by to samo tělo chtělo. Jak jsem psal (samovolná) druhá revoluce ve stravě, ještě před rokem bych si ji nedokázal představit. Teď mě napadly hrušky, zippák a stoh sena. To bude velkolepé!

před 1341 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek