Avatar uživatele
Zlatý

Znáte a ověřili jste si podobné recepty?

Včera jsme vyzkoušeli níže uvedený recept. Přes značnou nedůvěru rád konstatuji, že výsledek nás nadchl. Kačenka byla křehnounká, šťavnatá a velmi chutná. Pekli jsme jen asi dvoukilového drobečka, takže stačilo něco před třiapůl hodiny.
Kvůli kůrčiče jsme přidali dvacet minut při odkrytém pekáči a vyšší teplotě. Vyzkoušeli jste prosím tímto způsobem i jiné podobné mňamky?

Kachna téměř bez práce
Ingredience
1 kachna (2 kg), sůl, kmín
Postup
Omytou kachnu dobře osušíme a ze všech stran i zevnitř osolíme a okmínujeme. Vložíme prsíčky nahoru do suchého pekáče a přikryjeme pokličkou. Nepodlévat! Dáme do studené trouby a zapneme na 120°C. Pečeme 4 - 5 hodin (podle velikosti kachny). První čtyři hodiny troubu neotvírat. Podáváme nejlépe s dušeným červeným zelím a bramborovými knedlíky.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

no peču takto kuře na 1kg soli a nemá chybu jen se rozplývá na jazyku
kachnu jsem zatím nezkoušela

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

Může být :-))! dávám do kachny ještě i kus (nebo menší celé) jablíčka.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.