Avatar uživatele
Pokročilý

Zmražení lihu

Zdravím, chtěl bych nějak po domácku zmrazit líh. Jenže bod tuhnutí lihu je nějak okolo -120°C ...... tak nevím jak to mam udělat, říkal jsem si že bod varu se dá ovlivnit tlakem.... tak že bod tuhnutí by se tlakem dal ovlivnit asi taky.... otázka ovšem je, jak bych mohl tedy zmrazit líh???? chtěl bych z toho udělat ve škole pokus..... jako že hoří "led".... nevíte někdo jak na to? děkuji.....

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

To bys ho musel i v té škole zmrazit, jinak bys ho tam nepřinesl

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Tak nevím jak by to mohlo dopadnout. Pokud by se podařil zmrazit líh a pak ho zapálit dojde k velkému rozdílu teplot a tomu by potom mohla odpovídat i rekce. Ostatně by spolužáci mohli být vděčni za vyhoření školy.


Avatar uživatele
Zlatý

Zkus najít insiminátora (česky - pojízdný býk)jestli by ti ten líh nezprazil tekutým dusíkem.
Tekutý dusík mívají někdy i opraváři karosérií a taky vykradačí aut.


Avatar uživatele
Bronzový

Dej to do mrazáku a nech to tam, dokud se nezamrazí.


Avatar uživatele
Registrovaný

v kapalném dusíku ...?
Pokud jde o pokus do školy je spoustu jiných zajímavých a velmi jednoduchých pokusů mě by se líbilo třeba tohle

http://www.ceskatelevize.cz/…

mrkni i na jiný je tam toho spousta a když si nic nevybereš aspoň je to zajímavé :)


Avatar uživatele
Bronzový

myslím, že v silvestrovském pořadu Zázraky přírody (ČT) mrazili slivovici v tekutém dusíku a byla z toho taková pomazánka na chleba :)
zkusila jsem najít video jako důkaz, ale neuspěla jsem...

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Věda

Zlatý annas 2728
Zlatý quentos 1318
Zlatý mosoj 1303
Zlatý Drap 956
Zlatý hanulka11 627
Zlatý led 602
Zlatý gecco 589
Zlatý marci1 534
Zlatý arygnoc 507
Zlatý Lamalam 477

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.