Avatar uživatele
Bronzový

Je lepší zapít jídlo desítkou nebo dvanáctkou pivem hned či tak půl hodiny po jídle?

A je i nejaky rozdil kdyz si dam svetle, tmave, lezak ci nefiltrovane pivo? Ptam se jen na hledisko traveni. Rikava se po ze po kachne s petima knedlama bodne Plznicka. Ale to je celkem obecne porekadlo :)

Z hlediska lepšího a rychlejšího trávení stravy je lepší zapítí 10kou,či 12kou pivem?A hned,či tak půl hoďky po jídle?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Z piva je pro trávení podstatný obsah chmele, který zvyšuje tvorbu trávicích enzymů, obsah alkoholu tak podstatný není.
A jo - Plzeň je lepší, než jiná piva - protože v žaludku působí zásaditě a tím snižuje překyselení žaludku.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Není lehká odpověď na Vaši otázku..... ;)
Časově přijatelná bude z hlediska zdraví půlhodinka po mastném jídle.
Nalít do sebe studené pivo bezprostředně po knedlu, zelu , vepřu se rovná "sebevraždě" :D

Páter Ferda byl toho názoru, že ideálně se sklenka (max. 200 ml) piva má pít hlavně před obědem (pokusím se na netu alespoň něco najít...).
Když pivo, tak 12°a Plzeň. Desítka "ničí" ledviny ;-)

" Pivo je nebeský dar, tak je to v jedné písničce. Nebudeme říkat, že pan páter po těch osmi letech válení sudů v plzeňském pivovaře s ním srostl, to by byla jen poloviční pravda. Po obědě si dával maximálně jenom sklenku piva. Doporučoval však malou sklenku piva před obědem, protože obsahuje hořčinu, a ta povzbuzuje chuť k jídlu. Jakmile ho však před obědem vypijeme litr, pak nastane útlum a jídlo nám ani příliš moc nechutná.
U piva ještě zůstaneme, a sice u toho, čemu p, páter říkal pivní plíseň, která vzniká v mnoha pivních sklepích a dostává se podle něho do piva. Výrobci piva to kategoricky popírají.
Alkohol v pivu se má podle pana pátera pod vlivem pivní plísně rozkládat na aceton a metylalkohol. Aceton takto vzniklý působí nedobře na ledviny, takže ne vždy si pivem užitečně proplachujeme ledviny, jak se mnozí mezi sebou ubezpečují a metylalkohol z piva neblaze působí na malý mozek. Což u nás vyvolává stav, který dobře známe, že sice všechno víme, ale ne a ne si vzpomenout. Skutečně tento stav u mnoha pivařů po dvou, třech pivech se vyskytuje. To není pod vlivem chmele, který je obecně znám jako sedativum.
Navíc se tato pivní plíseň má usazovat ve slezině a má být vodomilného charakteru, to znamená, že přitahuje vodu. Když se podíváme na klasické pivaře, chce se nám p, páterovi dát za pravdu. Takže každý pivař vlastně naplňuje heslo visící v mnohé restauraci:
„Pijme pivo, dělá hezká těla!“

http://paterferda.blogspot.cz/
http://mardub4.blog.cz/…


Avatar uživatele
Zlatý

Můžeš zapít hned po jídle, v tomto horku raději světlou desítkou. Nezapíjet při jídle. Teď jsem četla v časopise "Zdraví" : Chcete se dožít vysokého věku ? Nepijte při jídle". :-))

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Zdraví

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zdraví

Zlatý Drap 1605
Zlatý mosoj 1494
Zlatý marci1 1278
Zlatý hanulka11 1030
Zlatý annas 991
Zlatý gecco 737
Zlatý briketka10 715
Zlatý quentos 714
Zlatý iceT 565
Zlatý arygnoc 499

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.