Odpověděl/a – 5.červenec 20:47
Není lehká odpověď na Vaši otázku..... ;)
Časově přijatelná bude z hlediska zdraví půlhodinka pomastném
jídle.
Nalít do sebe studené pivo bezproatředně po knedlu, zelu , vepřu se rovná
„sebevraždě“ :D
Páter Ferda byl toho názoru, že ideálně se sklenka (max. 200 ml) piva
má pít hlavně před obědem (pokusím se na netu alespoň něco
najít…).
Když pivo, tak 12°a Plzeň. Desítka „ničí“ ledviny 😉
" Pivo je nebeský dar, tak je to v jedné písničce. Nebudeme říkat, že
pan páter po těch osmi letech válení sudů v plzeňském pivovaře s ním
srostl, to by byla jen poloviční pravda. Po obědě si dával maximálně
jenom sklenku piva. Doporučoval však malou sklenku piva před obědem,
protože obsahuje hořčinu, a ta povzbuzuje chuť k jídlu. Jakmile ho však
před obědem vypijeme litr, pak nastane útlum a jídlo nám ani příliš moc
nechutná.
U piva ještě zůstaneme, a sice u toho, čemu p, páter říkal pivní
plíseň, která vzniká v mnoha pivních sklepích a dostává se podle něho
do piva. Výrobci piva to kategoricky popírají.
Alkohol v pivu se má podle pana pátera pod vlivem pivní plísně rozkládat
na aceton a metylalkohol. Aceton takto vzniklý působí nedobře na ledviny,
takže ne vždy si pivem užitečně proplachujeme ledviny, jak se mnozí mezi
sebou ubezpečují a metylalkohol z piva neblaze působí na malý mozek. Což
u nás vyvolává stav, který dobře známe, že sice všechno víme, ale ne a
ne si vzpomenout. Skutečně tento stav u mnoha pivařů po dvou, třech pivech
se vyskytuje. To není pod vlivem chmele, který je obecně znám jako
sedativum.
Navíc se tato pivní plíseň má usazovat ve slezině a má být vodomilného
charakteru, to znamená, že přitahuje vodu. Když se podíváme na klasické
pivaře, chce se nám p, páterovi dát za pravdu. Takže každý pivař
vlastně naplňuje heslo visící v mnohé restauraci:
„Pijme pivo, dělá hezká těla!“
http://paterferda.blogspot.cz/
http://mardub4.blog.cz/1401/desatero-podle-patera-ferdy
Odpověděl/a – 5.červenec 20:49
Není lehká odpověď na Vaši otázku..... ;)
Časově přijatelná bude z hlediska zdraví půlhodinka po mastném
jídle.
Nalít do sebe studené pivo bezprostředně po knedlu, zelu , vepřu se rovná
„sebevraždě“ :D
Páter Ferda byl toho názoru, že ideálně se sklenka (max. 200 ml) piva
má pít hlavně před obědem (pokusím se na netu alespoň něco
najít…).
Když pivo, tak 12°a Plzeň. Desítka „ničí“ ledviny 😉
" Pivo je nebeský dar, tak je to v jedné písničce. Nebudeme říkat, že
pan páter po těch osmi letech válení sudů v plzeňském pivovaře s ním
srostl, to by byla jen poloviční pravda. Po obědě si dával maximálně
jenom sklenku piva. Doporučoval však malou sklenku piva před obědem,
protože obsahuje hořčinu, a ta povzbuzuje chuť k jídlu. Jakmile ho však
před obědem vypijeme litr, pak nastane útlum a jídlo nám ani příliš moc
nechutná.
U piva ještě zůstaneme, a sice u toho, čemu p, páter říkal pivní
plíseň, která vzniká v mnoha pivních sklepích a dostává se podle něho
do piva. Výrobci piva to kategoricky popírají.
Alkohol v pivu se má podle pana pátera pod vlivem pivní plísně rozkládat
na aceton a metylalkohol. Aceton takto vzniklý působí nedobře na ledviny,
takže ne vždy si pivem užitečně proplachujeme ledviny, jak se mnozí mezi
sebou ubezpečují a metylalkohol z piva neblaze působí na malý mozek. Což
u nás vyvolává stav, který dobře známe, že sice všechno víme, ale ne a
ne si vzpomenout. Skutečně tento stav u mnoha pivařů po dvou, třech pivech
se vyskytuje. To není pod vlivem chmele, který je obecně znám jako
sedativum.
Navíc se tato pivní plíseň má usazovat ve slezině a má být vodomilného
charakteru, to znamená, že přitahuje vodu. Když se podíváme na klasické
pivaře, chce se nám p, páterovi dát za pravdu. Takže každý pivař
vlastně naplňuje heslo visící v mnohé restauraci:
„Pijme pivo, dělá hezká těla!“
http://paterferda.blogspot.cz/
http://mardub4.blog.cz/1401/desatero-podle-patera-ferdy