Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.červenec 20:47

Není lehká odpověď na Vaši otázku..... ;)
Časově přijatelná bude z hlediska zdraví půlhodinka pomastném jídle.
Nalít do sebe studené pivo bezproatředně po knedlu, zelu , vepřu se rovná „sebevraždě“ :D

Páter Ferda byl toho názoru, že ideálně se sklenka (max. 200 ml) piva má pít hlavně před obědem (pokusím se na netu alespoň něco najít…).
Když pivo, tak 12°a Plzeň. Desítka „ničí“ ledviny 😉

" Pivo je nebeský dar, tak je to v jedné písničce. Nebudeme říkat, že pan páter po těch osmi letech válení sudů v plzeňském pivovaře s ním srostl, to by byla jen poloviční pravda. Po obědě si dával maximálně jenom sklenku piva. Doporučoval však malou sklenku piva před obědem, protože obsahuje hořčinu, a ta povzbuzuje chuť k jídlu. Jakmile ho však před obědem vypijeme litr, pak nastane útlum a jídlo nám ani příliš moc nechutná.
U piva ještě zůstaneme, a sice u toho, čemu p, páter říkal pivní plíseň, která vzniká v mnoha pivních sklepích a dostává se podle něho do piva. Výrobci piva to kategoricky popírají.
Alkohol v pivu se má podle pana pátera pod vlivem pivní plísně rozkládat na aceton a metylalkohol. Aceton takto vzniklý působí nedobře na ledviny, takže ne vždy si pivem užitečně proplachujeme ledviny, jak se mnozí mezi sebou ubezpečují a metylalkohol z piva neblaze působí na malý mozek. Což u nás vyvolává stav, který dobře známe, že sice všechno víme, ale ne a ne si vzpomenout. Skutečně tento stav u mnoha pivařů po dvou, třech pivech se vyskytuje. To není pod vlivem chmele, který je obecně znám jako sedativum.
Navíc se tato pivní plíseň má usazovat ve slezině a má být vodomilného charakteru, to znamená, že přitahuje vodu. Když se podíváme na klasické pivaře, chce se nám p, páterovi dát za pravdu. Takže každý pivař vlastně naplňuje heslo visící v mnohé restauraci:
„Pijme pivo, dělá hezká těla!“

http://paterfer­da.blogspot.cz/
http://mardub4­.blog.cz/1401/de­satero-podle-patera-ferdy

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.červenec 20:49

Není lehká odpověď na Vaši otázku..... ;)
Časově přijatelná bude z hlediska zdraví půlhodinka po mastném jídle.
Nalít do sebe studené pivo bezprostředně po knedlu, zelu , vepřu se rovná „sebevraždě“ :D

Páter Ferda byl toho názoru, že ideálně se sklenka (max. 200 ml) piva má pít hlavně před obědem (pokusím se na netu alespoň něco najít…).
Když pivo, tak 12°a Plzeň. Desítka „ničí“ ledviny 😉

" Pivo je nebeský dar, tak je to v jedné písničce. Nebudeme říkat, že pan páter po těch osmi letech válení sudů v plzeňském pivovaře s ním srostl, to by byla jen poloviční pravda. Po obědě si dával maximálně jenom sklenku piva. Doporučoval však malou sklenku piva před obědem, protože obsahuje hořčinu, a ta povzbuzuje chuť k jídlu. Jakmile ho však před obědem vypijeme litr, pak nastane útlum a jídlo nám ani příliš moc nechutná.
U piva ještě zůstaneme, a sice u toho, čemu p, páter říkal pivní plíseň, která vzniká v mnoha pivních sklepích a dostává se podle něho do piva. Výrobci piva to kategoricky popírají.
Alkohol v pivu se má podle pana pátera pod vlivem pivní plísně rozkládat na aceton a metylalkohol. Aceton takto vzniklý působí nedobře na ledviny, takže ne vždy si pivem užitečně proplachujeme ledviny, jak se mnozí mezi sebou ubezpečují a metylalkohol z piva neblaze působí na malý mozek. Což u nás vyvolává stav, který dobře známe, že sice všechno víme, ale ne a ne si vzpomenout. Skutečně tento stav u mnoha pivařů po dvou, třech pivech se vyskytuje. To není pod vlivem chmele, který je obecně znám jako sedativum.
Navíc se tato pivní plíseň má usazovat ve slezině a má být vodomilného charakteru, to znamená, že přitahuje vodu. Když se podíváme na klasické pivaře, chce se nám p, páterovi dát za pravdu. Takže každý pivař vlastně naplňuje heslo visící v mnohé restauraci:
„Pijme pivo, dělá hezká těla!“

http://paterfer­da.blogspot.cz/
http://mardub4­.blog.cz/1401/de­satero-podle-patera-ferdy