Avatar uživatele
Registrovaný

účinky sody při výrobě pečiva

výroba plundrových těst - croissantů

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Soda se dává do těsta proto, poněvadž tam chemicky reaguje za vzniku oxidu uhličitého, vznikají jeho bublinky a tím se těsto kypří.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Soda v pečivu funguje jako kypřidlo. Croissanty nepeču, ale tohle je u všeho pečiva stejné. Pokud se nedávají na vykynutí do těsta kvasnice,dává se kypřící prášek nebo soda.


Avatar uživatele
Bronzový

a otázka je kde?


Avatar uživatele
Zlatý

Jediná správná odpověď a odpověď k věci je od www !!!

http://cs.wikipedia.org/…

Někdo tady psal že se odpověďmi nemá škodit, tak nevím nevím.


Avatar uživatele
Zlatý

Pokud jsem dobře četla,tak do plundrového těsta se soda nedává...

http://www.oetker.cz/…

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 860
Zlatý annas 765
Zlatý iceT 499
Zlatý marci1 490
Zlatý gecco 434
Zlatý briketka10 424
Zlatý quentos 411
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 352

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.