Avatar uživatele
anonym

Tip na slavnostní studenou tabuli

Tip na slavnostní studenou tabuli. Prosím o recepty.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5334 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Lencis

Myslím že by neměl chybět (kromě chlebíčků, jednohubek, obložených mís atd) ani slaný dort. Posílám pár odkazů pro inspiraci 😉

http://www.ury­bicky.cz/2009/03/­slany-dort/

http://dorty.li­gocki.cz/modu­les.php?name=New­s&file=article&sid=179

http://www.baby-cafe.cz/modules­.php?name=Forum­s&file=viewto­pic&t=1493

http://recepty­.vareni.cz/slav­nostni-slany-dort/

http://dorty.ar­tmama.cz/slane/sla­ny-dort-14

http://www.to­precepty.cz/re­cept/4844-slany-chlebovy-dort/

http://www.dorty-foto.info/slany-dort/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
vito

Doporučuji Roastbeef:
http://www.re­cepty.cz/recep­t.asp?id_recep­tu=JNRPCPD3&id_ka­tegorie=JNLMMNO3
nebo Losos Gravlax:
Pojmenování má lahůdka obalená v soli, cukru a kopru mnohem víc. K mání je také jako gravad lax, gravlaks, graavilohi nebo graflax. Chybět by k ní neměla studená omáčka z kopru a hořčice, tzv. gravlaxsas, a tmavý chléb nebo vařené brambory.
Z lososa připravíme filety, ale neodstraníme kůži. Rybu nemyjeme vodou, pouze ji otřeme ubrouskem. Nádobu na pečení zasypeme solí a trochou cukru, položíme do ní dvě půlky ryby kůží dolů, okořeníme solí, pepřem, cukrem a zasypeme koprem. Na filety pak položíme další kusy kůží nahoru. Posypeme zbytkem soli, cukru a pepře, navrch opět nasypeme kopr. Pekáč obalíme alobalem, uložíme na chladné místo, zatížíme a necháme dva až tři dny marinovat. Rybu vyndáme, sůl otřeme a nakrájíme na tenké plátky.

Suroviny: 4 půlkilové kusy čerstvého lososa, 1/3 hrnku hrubé soli, 4 lžíce cukru krystal, 2 lžíce bílého pepře, hrnek čerstvého nasekaného kopru

Zdroj: www.tyden.cz/ru­briky/apetit/va­reckou-po-mape/co-maji-radi-ve-finsku-gravlax_68292.html

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek