Avatar uživatele
Registrovaný

Tip na slavnostní studenou tabuli

Tip na slavnostní studenou tabuli. Prosím o recepty.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Myslím že by neměl chybět (kromě chlebíčků, jednohubek, obložených mís atd) ani slaný dort. Posílám pár odkazů pro inspiraci ;-)

http://www.urybicky.cz/…

http://dorty.ligocki.cz/…

http://www.baby-cafe.cz/…

http://recepty.vareni.cz/…

http://dorty.artmama.cz/…

http://www.toprecepty.cz/…

http://www.dorty-foto.info/…


Avatar uživatele
Pokročilý

Doporučuji Roastbeef:
http://www.recepty.cz/…
nebo Losos Gravlax:
Pojmenování má lahůdka obalená v soli, cukru a kopru mnohem víc. K mání je také jako gravad lax, gravlaks, graavilohi nebo graflax. Chybět by k ní neměla studená omáčka z kopru a hořčice, tzv. gravlaxsas, a tmavý chléb nebo vařené brambory.
Z lososa připravíme filety, ale neodstraníme kůži. Rybu nemyjeme vodou, pouze ji otřeme ubrouskem. Nádobu na pečení zasypeme solí a trochou cukru, položíme do ní dvě půlky ryby kůží dolů, okořeníme solí, pepřem, cukrem a zasypeme koprem. Na filety pak položíme další kusy kůží nahoru. Posypeme zbytkem soli, cukru a pepře, navrch opět nasypeme kopr. Pekáč obalíme alobalem, uložíme na chladné místo, zatížíme a necháme dva až tři dny marinovat. Rybu vyndáme, sůl otřeme a nakrájíme na tenké plátky.

Suroviny: 4 půlkilové kusy čerstvého lososa, 1/3 hrnku hrubé soli, 4 lžíce cukru krystal, 2 lžíce bílého pepře, hrnek čerstvého nasekaného kopru

Zdroj: www.tyden.cz/rubriky/apetit/va reckou-po-mape/co-maji-radi-ve -finsku-gravlax_68292.html

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 858
Zlatý annas 765
Zlatý iceT 499
Zlatý marci1 490
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 423
Zlatý quentos 411
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 352

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.