Avatar uživatele
Pokročilý

Spálené jídlo

Ubližuje nějak připálené až spálené jídlo tělu?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nijak podstatně zřejmě ne. Tělu však spálené nebo připálené nechutná. Při přepálení mohou vznikat karciogeny, které ve větší míře tělu určitě škodí.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

škodí a to velice karcinogení látky připrocesu spalování,
Pokud si občas dopřejete klobásku se zuhelnatělým povrchem, žádný nádor vám do rána nevybují. Ty spálené kusy jsou karcinogenní, to je pravda.Karcinogenní ovšem znamená, že to může působit na naše buňky způsobem, který může vyvolat rakovinu. Jestli se u vás nádor skutečně vyvine, nebo ne, to závisí i na množství dalších faktorů, například na tom, co pravidelně jíte, jestli měl rakovinu někdo z rodiny a jaké látky či jiné vlivy na vás působí. Čím více karcinogenních látek konzumujete, tím víc zvyšujete riziko.


Avatar uživatele
Zlatý

Spálené jídlo raději nejíst. Už tak přijímáme do těla plno škodlivých látek: jídlem, dýcháním, chemickými přípravky apod.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zdraví

Zlatý Drap 1640
Zlatý mosoj 1500
Zlatý marci1 1297
Zlatý hanulka11 1030
Zlatý annas 1014
Zlatý gecco 738
Zlatý briketka10 727
Zlatý quentos 722
Zlatý iceT 567
Zlatý arygnoc 499

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.