Avatar uživatele

Proč výrobci těstovin doporučují vaření v takovém množství vody?

Doporučené je běžně 1l/100gr.těstovin. Když použiji polovinu, tak se uvaří tak jako tak a pokud budu úspora, tak ušetřím za ohřev vody. Používám většinou jen Panzani. Jak to vidíte vy a dodržujete rady výrobce?

pro iceT: za prvé, polovina v mém případě je 2,5l.vody na 500gr.těstovin. za druhé nejsem ženská, abych ne/vařil podle webu prozeny.cz a za třetí píšu ze zkušenosti, ne z rozmaru

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Je to proto, aby se těstoviny nelepily na hrnec a navzájem. U kvalitních těstovin z tvrdé semoliny to už tak kritické není.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Méně vody= horší vaření, půl kila těstovin dobře neuvaříš v litru vody
http://prozeny.blesk.cz/…

No to potom nechápu, na co se vlastně ptáš, když o radu ani nestojíš. Za ten odkaz se omlouvám, ale web o vaření pro muže jsem nenašla.
I já si vařím podle svých zkušeností, a proto vím, že malý hrnec nebo málo vody těstovinám spíš škodí než dobře poslouží. Pokud si chceš na tomto šetřit, tak si šetři, nikdo Ti to nebere.


Avatar uživatele
Stříbrný

Je pravda, že to dloho trvá, než tolika vody zavře, tudíž velká spotřeba energie. Moji staří stále tvrdohlavě vaří v málo vody a pak se diví, že i po dvojnásobné době varu, nežli je doporučena výrobcem, jsou těstoviny stále tvrdší než "al dente", přičemž pro otce jsou i těstoviny al dente "naprosto nedovařené." Dostal jsem se k tomu sám, i k dosatečně velkému hrnci (je pravda, že naši dost velký hrnec nemají) a těstoviny byly za dobu doporučenou výrobcem nádherně měkké a nelepily se ani náznakem - stejné těstoviny, podotýkám. Toť zkušenost má.


Avatar uživatele
Pokročilý

Rady výrobce dodržuji přibližně, zejména v čase vaření. To množství vody je asi kvůli pohodlnosti vaření a nelepení těstovin, o spotřebu asi výrobci nejde...


Avatar uživatele
Stříbrný

Nevím, proč to výrobci doporučují.

Balíček těstovin (400 nebo 500 g) vařím v třílitrovém hrnci (v cca 2,5 litru vody).

Pokud se některé těstoviny lepí, stačí do vody přidat lžičku oleje.


Avatar uživatele
Zlatý

Na špičku noža másla a můžeš vařit těstoviny stejně jak ryžu!

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

terry

cochee, to je inspirace na dárek. Velký hrnec :-)

Avatar uživatele
Stříbrný

cochee

;) Prádelňák nebo zavařovací :-D

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.