Avatar uživatele
Registrovaný

Pirožky s masem - sháním recept.

Kdysi ( za komančů )se prodávaly na Masaryčce v Praze, od té doby jsem je nikde neviděla. Byly výborné...

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Pokročilý

Ingredience:
300 g polohrubé mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
sůl
černý pepř
1 středně veliká cibule
150 g žampiónů
1 svazek tymiánu
250 g mletého masa
sladká mletá paprika
2 lžíce oleje
1 žloutek
salátové listy na ozdobení
80 g másla nebo rostlinného tuku
125 g kyselé nebo zakysané smetany

Postup přípravy:1. Mouku, prášek do pečiva, tuk, sůl a smetanu rychle uhněteme na hladké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 45 minut v chladničce odpočívat.
2. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Očistíme a opláchneme žampióny. Několik si jich odložíme na zdobení, ostatní na jemno nasekáme. Opereme a očistíme tymián a i ten jemně nasekáme.
3. Mleté maso ochutíme solí, pepřem a paprikou a spolu s cibulí, houbami a tymiánem dobře promícháme.
4. V pánvi zahřejeme olej a maso na něm opékáme, až se začnou tvořit hrudky. Vychlazené těsto ještě prohněteme a vyválíme z něho tenkou placku.
5. Vypichovací formičkou o průměru zhruba 10 cm vykrájíme ozdobná kolečka. Na každé položíme jednu lžíci masové náplně.Okraje těsta potřeme rozkvedlaným žloutkem, prohněteme a stiskneme k sobě. Vidličkou uděláme na spojených okrajích zoubky a pirohy potřeme zbytkem žloutku.
6. Plech vyložíme papírem na pečení a pirohy na něj rozložíme.
7. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C / plyn stupeň 3) asi 25 minut do zlato-hněda.
8. Zatím opereme salát a roztrháme ho na kousky. Pirohy podáváme na míse ozdobené salátem a zbylými žampióny.

Zdroj: http://recepty.ekucharka.cz/pi rohy-plnene-mletym-masem/

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

* Typ přípravy: pečení
* Doba přípravy: 90min.
* Náročnost: Běžně náročné

Suroviny:

1 kg mouky hladké 2 lžíce kypřicího prášku do pečiva 4 lžíce másla 4 lžíce mléka 300 g mletého masa 1 ks cibule 1 stroužek česneku 1 hrnek hovězího vývaru 1 lžička worcestrové omáčky 1 lžička hořčice plnotučné 3 lžíce rajského protlaku sůl, pepř
Příprava:

Smícháme mouku, kypřící prášek a máslo. Přidáme mléko 2 hrnky studené vody, ciukr, trochu soli, vypracujeme hladké těsto a dáme odpočinout.

Maso osmahneme na pánvi dozlatova, vyndáme ho a najemno rozdrolíme. Cibulku nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na pánvi s prolisovaným česnekem. Okořeníme paprikou a dobře promícháme.

Přidáme maso, vývar, worcester, rajský protlak, hořčici, kajenský pepř a vaříme na mírném ohni, dokud se voda nevypaří. Osolíme a opepříme podle chuti.

Těsto vyválíme, vykrájíme z něj kolečka, do kterých dáte trochu náplně Kolečko přehneme a kraje dobře stiskneme. Pirožky potřeme vejcem nebo vodou a pečeme dozlatova.


Avatar uživatele
Bronzový

Jejich tajný recept nemám... tak budete muset testovat a zkoušet... pro inspiraci vkládám několik odkazů na recepty ;-)

http://recepty.centrum.cz/…

http://www.srecepty.cz/…

http://www.foodlife.cz/…

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.