Avatar uživatele
Zlatý

neznáte nějakou dobrotu z avokáda po studenu?

žádné linky prosím, to už jsem si prohlíd a nic extra. Třeba má někdo tady osvědčenou jednoduchou rychlovku v hlavě, tak dík ..ale rychle, než mi zčernaj!! :o

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Pomazánka - avokádo (´černé´) - oloupat, vyndat pecku a rozmačkat na kašičku. Na jedno avokádo tak 15 - 20 deka jemně nastrouhaného sýra (preferuju goudu), sůl a pepř (nebo jemňounce nakrájenou feferonku) dle chuti, česneku tak půl paličky (pomazánka je protiupíří) nebo o něco méně.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Nejraději mám z avokáda pomazánku. Je skvělá ke kterémukoliv slanému pečivu.

Avokádo vyloupnu ze slupky, vyjmu pecku a dužinu rozmačkám vidličkou. Osolím, opepřím, pokapu bohatě citronovou nebo limetkovou šťávou a přidám na velmi jemno usekanou malou cibuli. Někdy přidám tabasco, worchestr, pálivou papričku atd. Také jsou plátky avokáda výborné s natvrdo uvařeným vejcem jako jednoduchý salát. Na listu hlávkového salátu to působí úžasně. Zase je třeba je pokapat citronovou šťávou aby nezhnědly a potom osolit, případně opepřit. Stačí nahoru lžička majonézy nebo tatarky..


Avatar uživatele
Pokročilý

Rozmačkané avokádo, sůl, pepř, citronová šťáva + malé loupané, vařené krevety. To je takový luxusní salát, třeba na jednohubky.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

zjentek

díky, to jsou přesně rychlovky, co jsem potřeboval ..akorát teď nevím kterou dřív :o

Avatar uživatele

anonym

Dobrou chuť.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.